Malmö FF börjar bäst

IFK gör målen sent – MFF gör målen tidigt

SPORTBLADET

MALMÖ. Inget annat allsvenskt lag börjar matcherna lika bra som Malmö FF.

Men mycket vill ha mer.

– Vi har börjat många matcher bra och fått utdelning, men då slappnat av. Vi måste jobba hårt med att hålla koncentrationen, säger MFF:s tränare Roland Nilsson.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Roland Nilsson.

Det är inte bara Sveriges två största fotbollsklubbar genom tiderna som möts på gamla Ullevi i kväll.

Det är också två motsatser i allsvenskan 2010.

IFK Göteborg är det lag i serien som så här långt gjort flest mål under matchernas sista 15 minuter, tre stycken.

MFF är det lag som börjar matcherna bäst, med fem mål under de inledande kvartarna.

– VI har pratat mycket om att inte bjuda motståndarna in i matchen, utan vi ska köra direkt. Förutom ett par matcher, exempelvis Kalmar borta så har vi gjort det bra, säger Roland Nilsson.

Samma trupp som senast

Mot Djurgården hemma på Swedbank Stadion i måndags gav Daniel Larsson Malmö ledningen i elfte minuten. Laget hade sedan ytterligare två heta chanser att öka på innan första kvarten var över.

– Men sedan faller vi tillbaka något, slår av lite på intensiteten och det har vi sett i flera av årets matcher. Där måste vi bli bättre, i perioden mellan matchminut 15 och 30, säger Roland Nilsson som till kvällens match får tillbaka Wilton Figueiredo.

I övrigt mönstrar Malmö samma trupp som mot Djurgården och man åker till Göteborg för att vinna.

– Det är ett bra lag, men vi vet var vi står och även om det är svårt spelar vi alltid för seger. Göteborg saknar Tobias Hysén som är väldigt viktig för dem och det har märkts tidigare när Hysén inte varit med att Göteborg saknar ett för dem väldigt viktigt alternativ, säger Roland Nilsson.