Elano missar matchen mot Holland

Besked i dag: brassen kan bli borta hela turneringen

SPORTBLADET

Brasilien ser ut att få klara sig utan Elano även i fredagens kvartsfinal mot Holland. Mittfältaren, som gjorde mål i de två första matcherna, stoppas fortsatt av skadan i högerfoten.

Dunga och det brasilianska teamet tittar oroligt på Elanos skadade högerfot.

Han inledde VM-turneringen strålande, med mål mot både Nordkorea och Elfenbenskusten, och fick stort förtroende av Dunga. Men en skada på högra fotleden har gjort att han missat de två senaste matcherna.

Och vill det sig illa är hela turneringen över för den förre City-spelaren, som ersatts av Daniel Alves i de två senaste matcherna.

Klev av träningen

I går tränade Elano igen, men fick kliva av efter att ha känt smärtor i högerfoten.

Brasiliens läkare José Luis Runco sade på onsdagen att Elano kan bli spelklar till nästa vecka, men det finns en risk att han har spelat klart den här turneringen.

– Han har genomgått intensiv behandling som kan ta ett par dagar, veckor eller en månad. Det finns ingen tidtabell. Vi utvärderar det varje dag, sen får vi se om naturen är på vår sida, säger Runco till AP.

På fredag möter Brasilien Holland i kvartsfinalen. Brasilien har, utöver Elanos skada, mittfältaren Ramires avstängd. Dessutom är Felipe Melo ett frågetecken.

ARTIKELN HANDLAR OM