”Argentina försöker påverka domarna”

SPORTBLADET

Fusket börjar före avspark och fortsätter hela matchen. Det tror den tyske stjärnan Bastian Schweinsteiger, som inför kvartsfinalen varnar domarna för filmande, gnällande argentinare.

– Du ser på deras kroppsspråk och gester att de inte har någon respekt.

Foto: Foto: AFP
Bastian Schweinsteiger går till attack mot Argentina och varnar domarna.

På lördag spelas vad som säkerligen blir VM:s dittills mest laddade match. Vägen dit är också stormig.

Tyske bollvinnaren Bastian Schweinsteiger ser fram emot att möta Argentina och fruktar varken Lionel Messi eller någon av hans anfallskollegor. Han fruktar något som är svårare att hindra.

”Försöker påverka”

– Ni kunde se deras uppträdande i halvtid under matchen mot Mexiko. Du ser på deras kroppsspråk och gester, på sättet de försöker påverka domarna, att de inte har någon respekt. Det är deras mentalitet och personlighet, så vi måste anpassa oss, sa mittfältaren

i går på en presskonferens.

Schweinsteiger syftar på åttondelsfinalen mellan

Argentina och Mexiko, där lagen hölls isär på väg mot spelargången för att undvika bråk. Ett äldre exempel kunde han hämta från VM 2006 där tyskarna slog ut argentinarna på straffar och rev upp vrede. I tumultet slogs och sparkades profiler som Torsten Frings och Gabriel Heinze.

Vill inte ha bråk

– Vi minns straffläggningen, men det som verkligen tynger är det som hände efter matchen. Nu måste vi behålla lugnet och inte bli provocerade. Jag hoppas att domarna håller sig väldigt alerta, säger Schweinsteiger.

Men de hårda orden biter inte på Argentina. Javier Pastore hörde i går vad Schweinsteiger sa, men fnös mest åt det.

– Jag bryr mig inte om vad han säger och kommer inte att tänka på det heller, sa mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM