Försökte fånga bollen – föll ner från läktaren

Spelarna chockade: ”Bland det mest skrämmande jag sett”

SPORTBLADET

Åskådaren hade en sällsynt chans att fånga en baseboll.

Då tappade han balansen och föll tio meter mellan två läktarsektioner.

Spelare och publiken chockades av händelsen och matchen mellan Rangers och Indians i amerikanska proffsligan bröts i 16 minuter.

Foto: TONY GUTIERREZ/AP
Åskådaren försökte fånga en boll, tappade balansen och föll tio meter.

Det var i den femte omgången (inning) som olyckan inträffade. Texas Rangers slagman Nelson Cruz slog en så kallad "foul ball" (en boll slagen utanför planens ytterlinjer), som träffade en stolsrygg på läktaren. Vid studsen tillbaka försökte en manlig åskådare fånga bollen och tappade då balansen. Han föll baklänges ner från en läktarsektion till en annan – ett fall på cirka tio meter.

Publiken på arenan och spelarna på planen chockades av händelsen. Matchen fick avbrytas i 16 minuter medan sjukvårdare och säkerhetspersonal tog hand om den skadade mannen.

”Träffade en lyxloge”

– Jag tittade upp och såg honom falla. Han träffade en av lyxlogerna och föll sedan rakt ner. Det är bland det mest skrämmande jag sett, sade Cleveland Indians left fielder Trevor Crowe efter händelsen.

Enligt SportingNews.com ska mannen ha varit vid medvetande då han kom till sjukhuset och kunnat röra båda armar och ben.

Matchen slutade 12-1 till Rangers.