Sexskandal i indisk damhockey

Landslagstränaren anklagas för sexuella trakasserier

SPORTBLADET

Bara dagar före det asiatiska mästerskapen skakas Indiens damlandslag i landhockey av en stor skandal.

En anonym spelare har skrivit ett brev till förbundet och anklagat förbundskaptenen Maharaj Kishan Kaushik för sexuella trakasserier.

– Mr Kaushik ber om sexuella tjänster från juniortjejerna och slänger oanständiga kommentater, står det bland annat i brevet.

– Tjejer kommer alla från fattiga och känsliga bakgrunder, de är rädda för att säga ifrån till tränaren. Sedan några år tillbaka har tränare också haft ett förhållande med en kvinna från tränarstaben, fortsätter brevet enligt The Times of India.

Brevet är daterat den 11 juni. Kaushik själv avsäger sig alla misstankar.

– Jag vet inte vem som har skrivit brevet. Men vem det är är så vill jag att förbundet tar reda på vem det är och straffar förrädaren som har smutskastat mitt namn. Det är allt jag har att säga, säger förbundskaptenen till tidningen.

Gått till prostituerade

Efter att skandalen uppdagats har Kaushik dock lämnat sin post, bara dagar för de asiatiska mästerskapen. Enligt honom är det för att han vill rentvå sitt namn.

Det indiska hockeyförbundet har precis inlett undersökningen i ärendet.

Samtidigt som detta skakat det indiska landslaget har förbundet stängt av en annan person i landslagspersonalen efter att han sammankopplats med prostituerade.

Den 27 juli inleds asiatiska mästerskapen för Indien när de möter Sydkorea.