Blåvitt erbjuder Selakovic nytt tvåårskontrakt

”Bollen ligger hos Sella”

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Stefan Selakovic, 33, har hittat storformen och lyft IFK Göteborg.

Nu erbjuds han dessutom ett nytt tvåårskontrakt.

– Han har fått ett förslag. Bollen ligger hos Sella, säger sport­chefen Håkan Mild.

Den senaste veckan har varit bra för IFK Göteborgs högerytter.

Mot Kalmar förra söndagen svarade Selakovic för passningarna till IFK Göteborgs alla tre mål, han gjorde segermålet mot AZ Alkmaar i torsdags och så tre mål i går i 5–1-segern mot Häcken.

Har du någon förklaring?

– Egentligen inte. Jag har skapat en del lägen senaste tiden och varit på gång. Nu fick jag bra passningar också. Men det är lite tillfälligheter.

– Vi har ändrat lite i vårt spel och det har gett utdelning.

Blåvitt har gått från ett 4–2–3–1 till 4–1–3–1–1 med fler spelare högre upp i planen och en tidigare press mot motståndarna.

”Låter lagerbäckskt”

– Vi hittade tillbaka till försvarsspelet för ett tag sedan. När det fungerar så blir det lättare att anfalla. Det kanske låter lite lagerbäckskt och tråkigt, men det är så fotbollen är, säger Selakovic.

Senast Selakovic gjorde tre mål i allsvenskan var 1997, för Halmstad, mot IFK Göteborg precis efter att Blåvitt i dåtidens dyraste allsvenska övergång värvat Robert Andersson för åtta miljoner kronor från HBK.

– Jag hoppas inte det dröjer 13 år tills nästa gång jag gör tre mål, ­säger Selakovic med ett flin.

Siktar på Europa

Guldchansen är borta, men IFK Göteborg siktar mot en placering som ger plats i Europa League-kvalet även nästa säsong.

I lagbygget IFK Göteborg räknar ledningen med en viktig roll för Stefan Selakovic även nästa säsong, trots att kontraktet går ut vid årsskiftet.

Vad vill du göra?

– Vi har pratat med varandra ett par månader, Håkan Mild, Carl Fhager (agenten) och jag. Ingen av oss känner någon stress. Det är viktigt att jag kan koncentrera mig på fotbollen samtidigt.

Håkan Mild:

– Sella har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till. Vi vill förlänga med två år. När han är skadefri är han en viktig spelare för IFK Göteborg.

Många IFK Göteborgsfans höjde på ögonbrynen när Blåvitt förlängde avtalet med tre år med Selakovic under sommaren 2007 strax efter skatterättegången och när mittfältaren inte imponerat spelmässigt.

Hade erbjudande

Dessutom hade han då ett erbjudande från grekiska Larissa.

– Larissa var väldigt intresserade. Det fanns även andra grekiska lag som hörde sig för. Men då ville jag inte flytta. Rättegången var en orsak, rättsprövningen var inte klar. Jag skulle ­behövt åka hem för att ta tag i de bitarna och det hade känts fel, säger Selakovic.

Kan du tänka dig att flytta utomlands igen?

– Jag stänger inga dörrar. Det kan fortfarande komma grejer som lockar. Det är dumt att säga något kategoriskt. Men jag trivs jättebra i IFK Göteborg. Vi får se hur det blir med våra diskussioner.

ARTIKELN HANDLAR OM