– Ytterbackarna ska slå inläggen

Rejäl offensiv ska
få Ungern på fall

SPORTBLADET

Det är dags för EM-kval och snudd på segerkrav varje omgång om Sverige ska ta sig till mästerskapet.

Då väljer Erik Hamrén att satsa rejält offensivt.

Anfallaren Marcus Berg kan bli ytter och ytterbackarna får samtidigt nyckelroller även i anfallsspelet.

– Vår tanke är att vi ska föra matchen, säger Hamren.

Marcus Berg kan bli högerytter och mittfältaren Sebastian Larsson högerback. Det var två alternativ Erik Hamrén öppnade för efter dagens träning på Söderstadion.

Allt är en del av det svenska landslagets nya offensiva fotboll. De stängda målsnåla matcherna mot Ungern från Lars Lagerbäcks tid kan vara ett minne blott på fredag. Då ska Sverige framåt.

– Våran tanke är att det är vi som ska föra matchen, säger Hamrén.

Samtal med Berg

Förbundskaptenen sade att han i en sådan taktik generellt föredrar en anfallare i rollen till höger om Zlatan Ibrahimovic som spelar som ensam forward. Hamrén har också fört samtal med Marcus Berg om rollen.

– Generellt sett när man ska föra spelet på hemmaplan så vill man gärna ha in någon mer bakom, en mer forwardstyp. Men det är generellt sett och vi kanske väljer något annat mot Ungern, säger Hamrén.

Larsson högerback

På dagens träning spelade också Birminghams mittfältare Sebastian Larsson högerback. En position Hamrén även tidigare testat Larsson på. Tanken är att ytterbackarna också ska få nyckelroller offensivt vilket ger yttrarna mer fria roller.

– Mot Skottland såg vi att Emir (Bajrami) bytte sida flera gånger. Som vi spelar är det i huvudsak ytterbackarna som ska slå inläggen och då kan man ha en felfotad ytter.