Vicks Philadelphia ut direkt mot Packers

Foto: ap
Vick efter förlusten mot Green Bay.
SPORTBLADET

Han har gjort en sensationell comeback.

I natt tog säsongen slut för skandalomsusade Michael Vick – när han kastade matchens sista passning rakt i händerna på motståndarförsvaret.

– Jag blev girig, säger NFL-stjärnan.

Vick, som 2009 släpptes fri efter ett 18 månader långt fängelsestraff, har gjort en succésäsong och tagit Philadelphia Eagles till slutspel. Men där tog det slut direkt.

Green Bay Packers var bättre och ledde hela matchen. Vick hade chansen att frälsa Philadelphia i slutet. Men med 33 sekunder kvar gjorde han en ödesdiger felpassning – rakt i händerna på Green Bays Tramon Williams.

– Jag blev girig och siktade på en touchdown. Jag lyckades inte passa bollen som jag ville, och han stal den. Det var inte så jag ville avsluta, men jag försökte vinna matchen. Jag får lära mig av det, sa Vick i natt.

Green Bay vann till slut med 21–16, och möter Atlanta på lördag.

Baltimore imponerade

Söndagens andra match blev en utklassning, efter att Baltimores försvar fullständigt stängt ner Kansas City i andra halvlek. Veteranen Ray Lewis var lyrisk efter 30–7-segern på bortaplan:

– Att komma ut och spela som vi gjort i tredje perioden hela året och de senaste två veckorna, med bara sju insläppta poäng – det är fotboll som kan vinna mästerskap.

I andra rundan ställs Baltimore på tuffare prov – ett bortamöte med ärkerivalen Pittsburgh Steelers.

ARTIKELN HANDLAR OM