Storslam för skidåkarna

Tog alla juryns tyngsta priser

SPORTBLADET

Det svenska skidlandslaget tog storslam på Idrottsgalan.

Juryn valde att dela ut alla de tyngsta priserna till skidåkare.

– Jag vet inte om jag ens vill gå upp på scenen, sade Marcus Hellner i SVT innan galan.

Marcus Hellner blev årets manliga idrottare, Charlotte Kalla årets kvinnliga, herrarnas stafettlandslag årets lag och förbundskaptenerna Magnus Ingesson samt Joakim Abrahamsson blev årets ledare. Samtliga tunga priser som låg i juryns makt gick till det svenska skidlandslaget.

– Jag vet inte ens om jag vill gå upp på scenen. Jag gillar inte det, sade Marcus Hellner innan galan.

”Otroligt glad”

Men väl uppe på scenen såg 25-åringen ändå ut att trivas. Två gånger fick Hellner kliva upp i rampljuset då han tog hem årets manliga idrottare och prisades som en del av årets lag, stafettlandslaget från OS.

– Jag är så otroligt glad över alla framgångar jag haft med skidorna. Det är jäkligt kul och betyder jättemycket för mig, sade Hellner.

– Jag vill tacka alla personer nära mig. Jag brukar kunna vara tjurig ibland så det är bra med personer som förstår och stöttar en.

Hyllade Ingesson

Bästa kvinnliga idrottare stannade alltså också i skidspåret. Storfavoriten Charlotte Kalla tog hem det och valde att hylla förbundskapten Magnus Ingesson, som alltså även blev utsedd till årets ledare tillsammmans med Joakim Abrahamsson.

– Jag vill tacka familjen, klubben, skidgymnasiet och teamet runt landslaget. Men också kompisar, sponsorer och sist men inte minst Magnus (Ingesson). Utan dig hade jag inte stått här i dag. Du var guld värd under OS och det är du fortfarande.

När folket fick rösta på sitt pris, Jerringpriset, blev dock bara Charlotte Kalla trea och Marcus Hellner fyra.

ARTIKELN HANDLAR OM