Stoppas – av diskbråcket

Publikfavoriten Pierre Johnsson borta till början av december

SPORTBLADET

Luleåbacken Pierre Johnsson, 26, lider av en mystisk nackskada.

Ingen vet om och när han kan spela ishockey igen.

– Pierre är sjukskriven med en längre horisont, till att börja med fram till december. Man ska göra en ordentlig utredning, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Foto: BILDBYRÅN
Sjukskriven till december Luleåbacken Pierre Johnsson fick konstiga symptom. ”Jag hade ont i skallen och blev snurrig och jävlig. Till slut tog vi en röntgen på nacken och då visade det sig att jag hade jag ett diskbråck”, säger han.

Publikfavoriten Pierre Johnsson har under sina två säsonger i Luleå missat en mängd matcher, något som berodde på hjärnskakningar – trodde alla.

Men så var inte fallet.

– Jag hade ont i skallen och fick konstiga symptom där jag blev snurrig och jävlig. Till slut gjordes en röntgen och då visade det sig att jag hade jag ett diskbråck i nacken, säger han.

’Vet inte när det hände’

– Vi kan inte sätta fingret på exakt när skadan uppstått. Men jag har väl tacklat fem, tio personer per match sedan jag var 14 år, det blir ett par tusen tacklingar om man slår ihop det. Klart att det sliter på kroppen.

Johnsson trodde på försäsongen att han hade blivit kvitt problemen, men symptomen återkom efter en smäll i träningsmatchen mot AIK den 28 augusti. Efter att ha genomgått rehab spelade han i seriepremiären mot Södertälje, och gjorde mål, men kände av skadan på nytt. Sedan dess har han varit förpassad till läktaren och missat lagkamraternas succé.

– Det är kul att det går bra för laget, men det är klart att det känns tungt att titta på.

Luleås läkare Yelverton Tegner har belagts med munkavle och hänvisar alla frågor om skadan till lagledningen.

– Det vi vet är att han är sjukskriven med en längre horisont, till att börja med fram till december. Man ska göra en ordentlig utredning för att gå till botten med hans skada och få klarhet så att han kan få ordning på sin hälsa. Mer vill jag inte kommentera eftersom det är ovanligt att man diskuterar sin personals hälsoproblem med media, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

”Viktig”

Assisternade tränaren Thomas ”Bulan” Berglund betonar Pierre Johnssons betydelse för laget:

– Pierre är en ruskigt bra back och väldigt viktig för oss. Vi hoppas att han kommer tillbaka så fort som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM