Åkerlund tillbaka i målet för Timrå

SPORTBLADET

Här är det senaste inför kvällens elitseriematcher.

Foto: bildbyrån
Magnus Åkerlund.

Timrå–Linköping

Timrå har tre raka förluster. LHC har tre raka bortaförluster – en av sviterna bryts i kväll. Fredrik Hynning, Elias Granath och Pär Styf saknas i hemmalaget. I mål startar Magnus Åkerlund för första gången sedan den femte oktober, då han skadade knäet mot Djurgården.

– Han har varit redo vid sidan om i två matcher, det ska inte vara några problem. Han har sett bra ut på träningarna, säger Claes Eriksson, assisterande tränare.

För Linköping saknas Christian Engstrand, Dennis Bozic, Andreas Pihl och Robin Persson. Klas Dahlbeck, 19, saknades i lördags men har gett klartecken för spel.

– Hur vi formerar laget har vi inte bestämt ännu. Vi har en del att fundera på under resan upp, säger lagets assisterande tränare Magnus Hävelid.

– Timrå är ett skridskostarkt lag, men vi måste fokusera på vårt eget spel. Jag vill se mer kamp framför mål och att vi visar mer jävlaranamma.

Matt Murleys tryoutkontrakt går ut den 20 oktober. Alltså kan detta bli hans sista match. Artistspelarna från Tjeckien, Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka och Josef Melichar, väntas debutera på torsdag mot Färjestad.

Första mötet lagen emellan denna säsong vann LHC med 5–2.

AIK–HV71

AIK är fullt med självförtroende efter två raka segrar. Senast saknades Daniel Bång, Jonas Liwing och Tobias Ericsson. Mot HV får de även klara sig utan Henrik Nilsson, som skadade sig mot Timrå.

– Filip Olsson blir sjundeback, säger sportchefen Anders Gozzi.

HV 71 torskade med 5–1 mot Modo senast och får fortsatt klara sig utan Mikko Luoma, Daniel Larsson och Johan Björk.

– Jag har en blödning i bålen, men hoppas kunna vara tillbaka snart, säger Johan Björk, som får följa kvällens match från tv-soffan.

– Det är mer nervöst än att spela, men förhoppningsvis blir det seger.

Andreas Andersson gör sin tredje match i mål.

Kris Beech som anmäldes till disciplinnämnden, efter att ha åkt på domaren i förra matchen, får spela i väntan på besked om en eventuell avstängning.

ARTIKELN HANDLAR OM