Hallenius kan göra en Ronaldo

Nominerad till årets vackraste mål i hela världen av Fifa

SPORTBLADET

När Linus Hallenius satte 2–0-målet mot Syrianska i somras konstaterade de flesta att det skulle bli årets snyggaste mål i superettan.

Nu kan det även bli årets snyggaste mål i hela världen.

Hallenius är nämligen nominerad av Fifa till årets mål.

– Man stod bara med världens största ögon och gapade, sade Hammarbys tränare Jesper Blomqvist efter målet som förundrade hela fotbolls-Sverige.

– Det var ganska snyggt, det snyggaste jag gjort som finns på film i alla fall. Jag fick en skön träff och bollbanan blev bra. Skönt att den smiter in och inte går stolpe ut, sade Hallenius.

Jämfördes med van Basten

Hallenius tog emot bollen på bröstet, lyfte den över sin försvarare med högern och klippte i nästa sekvens till på volley med vänstern. Allt innan bollen hunnit nudda marken. Målet liknandes vid Marco van Bastens kanon i EM-finalen 1988.

Att det blev årets mål i superettan är det nog ingen som ifrågasätter men nu kan det även utses till årets mål i hela världen.

Ronaldo vann senast

Fifa har nominerat Hallenius mål till priset som heter Fifa Puscás Awards. Från och med november kommer man kunna rösta fram vinnaren på Fifas egen hemsida där han kommer att slåss mot nio andra kandidater.

Förra året vann Cristiano Ronaldo priset för årets snyggaste mål för det långskott som han satte mot Porto i Champions League 2009.

Den 10 januari 2011 kommer vinnaren att presenteras under Fifas årliga gala.

ARTIKELN HANDLAR OM