Nytt fiasko för Greiss

3 mål på 5 min – blev utbytt: ”Hårt jobb som gäller”

SPORTBLADET

Gävle. Cirkus Thomas Greiss fortsätter. Tre insläppta mål på fem skott, utbytt och en räddningsprocent på rekordlåga 40. Men Brynäs vägrar tala om fiasko.

– Vi tror stenhårt på honom. Det är bara hårt jävla jobb som gäller under uppehållet, säger målvaktstränare Pecka Alcén.

Greiss släppte tre puckar bakom sig.

Thomas Greiss värvades till Brynäs eftersom ledningen ansåg att laget släppte in för många mål med paret Björn Bjurling/Niklas Svedberg.

”Kunde gått bättre”

Efter sex matcher har nu Thomas Greiss släppt in 4,28 mål per match och har en räddningsprocent på 84,87. Det är i särklass sämst facit av alla 25 målvakter som fått chansen i elitserien under de inledande 19 omgångarna. Brynäs har totalt släppt in 67 mål, mest av alla.

– Ja, vad ska jag säga. Det kunde ha gått bättre. Men jag vet att jag är en bra målvakt. Det har varit tufft och jag har gjort mitt bästa. Nu får jag i alla fall chansen att komma in i laget och träna ordentligt under landslagsuppehållet, säger Thomas Greiss.

”Tog rätt beslut”

Att prata om en felsatsning och att Greiss släpptes in alldeles för matchotränad vill Brynäs tränare Niklas Czarnecki inte hålla med om även han tog ett enskilt samtal med Thomas Greiss efter matchen.

– Vi har matchat honom rätt och mot Frölunda får han en enormt olycklig start. Hela laget går på rus i inledningen på samma sätt som när vi vände på 38 sekunder mot Färjestad i förra matchen och glömde försvaret helt. Frölunda får två frilägen från blå linjen. Vad ska han göra? Jag kände att jag tog rätt beslut som bytte ut honom, säger Nicklas Czarnecki.

In med Niklas Svedberg som inte stått sedan den 21 oktober då han gjorde en strålande match mot Skellefteå och hade 96,5 i räddningsprocent.

ARTIKELN HANDLAR OM