Så har du aldrig sett svenska stjärnorna

Charlotte Kalla: Jag kände mig inte helt bekväm

1 av 3 | Foto: CAROLINE ROOSMARK/www.roosmark.com
Alexander Gerndt.
SPORTBLADET

För att bli ännu bättre ville förbundskaptenerna att Charlotte Kalla satsade mer på klassiskt.

Här tar hon dem på orden genom att visa en ny sida:

Som hundrafyra år gammal stumfilmsskådis.

Foto: Foto: Caroline Roosmark
2000-talsikon Charlotte Kalla som skådespelerskan Louise Brooks i fotografen Caroline Roosmarks kalender Årets mest sagolika kvinnor och män 2011. Även Therese Alshammar och Alexander Gerndt är med i kalendern.

Något såg underligt ut med föreläsaren på Bosön. Inte med kläderna, men ögonen verkade väldigt sminkade.

Det var bara en världsstjärna som fått feeling och vägrat tvätta sig.

– På fotograferingen hade jag peruk och sminkning som gjorde att man knappt kände igen mig. Så jag tog bort de röda läpparna men hade det svarta runt ögonen kvar på föreläsningen. Det var kul, men helt bekväm kände jag mig inte, säger Charlotte Kalla.

”Ville vara med och bidra”

Egentligen skulle hon nu ha varit i Bruksvallarna och laddat för världscuppremiären nästa helg, men på grund av snöbrist tränar landslaget i stället i Kiruna. Samtidigt släpps den kalender som Kalla poserade tålmodigt för tidigare i höst.

I den gestaltar fotbollsallsvenskans skyttekung Alexander Gerndt den grekiske guden Hermes och simmerskan Therese Alshammar simlegenden Esther Williams. I tidsenlig frisyr föreställer Charlotte Kalla 20-talsikonen Louise Brooks.

– Det var svårt att tänka sig in i 20-talet, stå blickstilla och slappna av i ansiktet. Det här var första gången jag gjorde något liknande. Bara att få se kläderna, de var riktigt... gamla.

Kalendern stöder barn till ensamma mammor. Varför ställde du upp?

– Jag tycker det går till en bra sak. Då ville jag gärna vara med och bidra med det jag kunde. Det var en ganska liten sak i det stora hela.

ARTIKELN HANDLAR OM