Berntsson lägger av

Petades från vårens VM

Adrian Schultheiss, Kristoffer Berntsson och Alexander Majorov har varit de tre svenska toppåkarna. Nu slutar Berntsson.
SPORTBLADET

Konståkaren Kristoffer Berntsson lägger skridskorna på hyllan efter den här säsongen.

– Jag känner att jag inte vill göra en ny satsning, för det krävs så otroligt mycket, säger Berntsson.

Den 28-årige Kristoffer Berntsson har varit en av Sveriges främsta konståkare. Han har bland annat en niondeplats i VM 2007 och OS-deltagande i Turin 2006 på meritlistan. I december knep han SM-guldet, men besvikelsen blev stor då Berntsson petades från VM-truppen till Japan, 21-27 mars. Petningen har dock inte påverkat Berntssons beslut att lägga av.

– Det är något som växt fram under en tid. Om jag hade fått åka VM hade det blivit mitt sista ändå, men jag kanske inte hade berättat mitt beslut förrän efter VM, nu har det blivit mer aktualiserat.

Flera tävlingar kvar i karriären

Berntsson kommer inte följa VM-tävlingarna noga framför teven. I stället fokuserar han på att avsluta karriären på bästa sätt.

– Niondeplatsen i VM 2007 är mitt bästa minne hittills, men jag vill inte summera min karriär redan nu. Det finns många tävlingar kvar under våren.

Bland annat får han en chans att sätta dit rivalerna Adrian Schultheiss och Alexander Majorov då de bästa åkarna samlas vid elitseriefinalen i Halmstad i början av april. Ett bra läge för Berntsson att avsluta karriären med revansch.

– Det hade varit gött att slå dem där.