Stjärnan tvingades att sluta – efter hundsex

Provocerande bild spreds på internet

SPORTBLADET

Ett skämt på fyllan som gick för långt.

Den australiensiska rugbystjärnan Joel Monaghan lär för evigt ångra sitt spratt.

En bild där han blir intim med en hund spreds över internet och uppståndelsen fick honom att fatta beslutet att lämna sin klubb Canberra Raiders.

– Joel har bara sig själv att skylla, säger tränaren Jim Banaghan i ett uttalande.

Joel Monaghans karriär är nu för evigt kantad av en obscen bild.

På twitter lades det upp en bild på Monaghan som håller i en hunds öron, styr hundens huvud mot hans skrev med byxorna neddragna för att det ska se ut att hunden slickar på hans nedre regioner.

Bilden skapade stor uppståndelse och Monaghan har beskrivit det som en ”fejkad situation” som skulle tas som en skämt. Bilden togs under alkoholpåverkan.

”Inga ord är lämpliga”

Genom sin tränare Jim Banaghan gjorde han ett uttalande:

– Jim har bara sig själv att skylla för en idiotisk handling som kommer att förfölja honom under resten av hans karriär. Joel vill göra det klart att det bara var ett skämt. Det finns inga ord som kan förklara eftersom inga ord kan vara lämpliga. Joel måste nu bemöta sin familj såväl som fans och supportrar med skam och han har redan sökt hjälp för att kunna hantera konsekvenserna från det som hänt.

”Ren galenskap”

– Det var en idiotisk sak som hände på grund av för mycket alkohol och en brist på tankeverksamhet. Faktumet att någon spridit händelsen vidare till social media göra bara traumat värre, men Joel accepterar att det bara är hans fel. Han ber om ursäkt för de upprörda känslor som folk känner just nu och skyller inte på någon annan än sig själv.

– Joel är en genuint bra person som helt enkelt agerade i en stund av ren galenskap.

Efter uppståndelsen har Monaghan beslutat sig för att lämna sitt lag Canberra Raiders som spelar i Australiens högsta liga.

28-åringen har tidigare även blivit uttagen till det australiensiska landslaget och enligt uppgifter jagar toppklubbar i Storbritannien honom nu.

ARTIKELN HANDLAR OM