ODJURET

Svenske Jörgen Kruth: Han är stor och tung

SPORTBLADET

Stor som ett berg och med slag och sparkar hårda som sten.

I dag drabbar svenske Jörgen Kruth samman med odjuret Bob ”The Beast” Sapp.

– Det kommer att bli en ära att knocka honom ur ringen, säger Sapp till Sportbladet.

Foto: Foto: aP
enorm I dag möts svenske Jörgen Kruth och amerikanen Bob ”The Beast” Sapp på K1-galan på Hovet.

Bob Sapp är en av de största stjärnorna inom MMA och en stor profil. Han älskar att showa och när Sportbladet träffade honom, inför dagens match mot svenske Jörgen Kruth på Hovet i Stockholm, bjöd han rejält på sig själv.

– Hans namn låter som att man är förkyld. Men eftersom det är så kallt här så måste ”The Beast” värma upp det hela lite, säger han med ett stort leende.

Flera svagheter

Den före detta amerikanska fotbollsspelaren slog snabbt igenom med sin speciella stil där han helt förlitar sig till sin enorma kraft och styrka.

Men Jörgen Kruth är fullt medveten om amerikanens svagheter.

– Han är stor och tung. Men också klumpig och med dålig kondition. Så jag har förberett mig för att möta en så stor kille.

– Det är farligt de första minuterna. Men i slutändan kommer hans kondition att ta slut och då är det färdigt för honom.

Men mellan allt showande passar Sapp på att hylla sin svenske motståndare.

– Han är en legendar i hela Skandinavien och även i Europa. Alla vet vem han är när man pratar om Jörgen Kruth, säger Sapp och låtsas att han nyser samtidigt som han säger svenskens namn.

Tränat tillsammans

– Det ska bli en ära att få gå upp i ringen med honom. Men det kommer att bli en ännu större ära att knocka honom ur ringen.

Men dagens möte är inte första gången de stöter på varandra. Tidigare har de tränat tillsammans ett par gånger och Bob Sapp minns de träningarna.

– Jag var den nye killen i gänget och han körde lite med mig. Bland annat fick jag använda spottkoppen för mitt tandskydd, och sedan lade han krokben för mig.

– Så det här är lite som att eleven möter läraren. Men det här gången är det jag som talar om när skolan börjar och när den är över...

ARTIKELN HANDLAR OM