”Vi är skitglada över matchen”

Arrangören hyllar 45-sekunderskampen

1 av 11 | Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
SPORTBLADET

Publiken var rasande efter att ”Rumble of the Kings” stora match mellan Jörgen Kruth och jätten Bob Sapp slutat efter bara 45 sekunder.

Men arrangörerna försvarar nu matchen och säger sig inte vara förvånade.

– Kruth gjorde det galant. Vi är skitglada, säger galans evenemangsansvarige Kasra Ashhami.

Psyksnacket var i världsklass och entrén spektakulär. Men när matchen mellan världsstjärnan Bob Sapp och Jörgen Kruth väl kom igång var den över på 45 sekunder.

”Är inte förvånad”

145-kilo tunge Sapp sänkts av ett knä i magen och kastade in handduken direkt. Publiken i Hovet buade sedan kraftigt när amerikanen lämnade scenen.

– Jag förstår publiken. De hade druckit och ville ha mer sving och action. Men vi har sett Sapp flera gånger och just de här killarna är känsliga för leverslag, så jag är inte förvånad, säger galans evenemangsansvarige Kasra Ashhami.

Är ni besvikna på Sapp?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi visste hur han fungerar och har studerat honom jättenoga. Enligt många, inklusive Jörgen fru, var det här en farlig matchning. Men vi har sett Kruth 100 matcher och är inte besvikna. Det var han som gjorde det galant med sin gameplan. Han överlevde och lyckades med knäet. Vi är skitglada över det.

Får full lön

Sapp var galans stora dragplåster och även den dyraste fightern. Trots att han bara bjöd publiken på 45 sekunder får amerikanen full ersättning för sin medverkan.

– Hans lön är hemlig i tre år enligt kontraktet. Men han har en fast fee och ingen bonus. Så är det för alla boxare. Det är inte mer pengar om de vinner eller förlorar.

Redan tidigt i morse lämnade Bob Sapp Sverige utan att tala med pressen efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM