Blågula fans på EM-resa

”Något man gör en gång i livet, det får kosta”

1 av 2
Supporter på plats  Patrik Svensson är i Österrike för att se Sveriges två första matcher.
SPORTBLADET

Här är fyra av alla svenska fans som åkt ner till kontinenten för att se EM. En av dem, Patrik Svensson, kommer att skicka bilder och berätta om resan här på Sportchansen under veckan.

– Det är en resa man gör en gång i livet, säger han.

Patrik Svensson bor i Göteborg och arbetar som säljare på företaget KSB Mörck, som är en leverantör av pumpar och ventiler.

Han och tre arbetskamrater satte sig i bilen i söndags, tog färjan över till Danmark – Helsingborg till Helsingör – och därifrån vidare via Tyskland, och en övernattning, till Österrike där Sverige spelar.

Kvartetten hade bestämt sig för att bo strategiskt i närheten av klassiska skidorten Kitzbühel. Strategiskt för att de då får nära till både Salzburg, spelort för Sveriges match mot Grekland i gruppspelet och lördagens match mot Spanien som spelas i Innsbruck. Men...

– ...Det är helt värdelöst. Det visade sig att det finns absolut ingenting att göra här och trots att det bara är åtta mil till går bara två tåg om dagen de åtta milen in till Salzburg. Och fast det är så kort tar resan två och en halvtimme, säger Patrik Svensson.

Nåväl.

Naturskön plats

De fyra fansen låter sig inte misströstas.

– Det är vackert med snö uppe på alptopparna som vi ser men det var inte riktigt vad vi var ute efter. Men det är bara att gilla läget.

Det är inte direkt kö till uppgiften att vara chaufför under festligheterna. Det löser sig dock genom att bilen som de åkte ner i snällt får stå kvar vid det alphyddeliknande boendet där de har sin bas.

– Vi får ta taxi in till stan.

Bilder på Sportchansen

Sådant kostar.

Men Patrik & c:o resonerar som många andra.

– Det är en resa man gör en gång i livet så det spelar inte så stor roll. Men det blir trots allt inte så farligt dyrt, säger han.

Med sig i taxin har Patrik Svensson en kamera. Och han lovar att dela med sig av bilderna åt Sportchansens läsare här på Aftonbladet.se under den här veckan.