Ronaldo: ”Jag var naiv”

Superstjärnan talar ut om Real Madrid-affären

SPORTBLADET

Efter en turbulent sommar talar Cristiano Ronaldo ut om silly seasons mest uppmärksammade transferhistoria.

– Jag var naiv, säger Manchester Uniteds stjärna i en intervju.

Foto: AP
Talar ut Cristiano Ronaldo ville inte gå till Real Madrid mot Uniteds vilja.

Real Madrid eller Manchester United? Det var frågan som cirkulerade kring världens just nu kanske bästa spelare under ett par månader i somras.

Ville till Madrid

Cristiano Ronaldo var själv en av anledningarna till alla spekulationer. Att han vid flera tillfällen gick ut i media och förklarade att han ville flytta från Old Trafford i Manchester till Santiago Bernabeu i Madrid, minskade inte direkt ryktesspridningen.

Nu talar portugisen ut om den turbulenta tiden.

– Det jag uttalade mig om, tar jag fullt ansvar för. Det var lite naivt, säger han till Inside United Magazine.

”Drömmer om Real”

– Men jag sa bara vad jag kände: jag har en dröm om att få spela med Real och jag tyckte att det var tid att gå vidare. Människor kan inte bli upprörda på mig för att jag vill göra min dröm verklighet.

Reals ordförande Ramon Calderon avslöjade nyligen att Madridklubben erbjöd United 70 miljoner euro för Ronaldo.

Men inte ens ett sådant monsterbud fick alltså Sir Alex Ferguson att sälja sin guldklimp.

Inte mot Uniteds vilja

– Jag visste att Real var intresserat av mig och de hade också lagt ett anmärkningsvärt stort bud. Under en tid så hoppades jag att United skulle tacka ja, säger Ronaldo.

– Om vi inte hade varit europamästare (för klubblag), hade jag troligtvis inte tänkt tanken att gå till Madrid. Jag ville aldrig flytta mot Uniteds vilja.

Portugisen är som bekant fortfarande skadad, men när han kommer tillbaka till spel är han inställd på att försöka leda United till nya titlar.

Gör sitt bästa

– Jag är hundra procent professionell och jag har alltid gjort allt för den här klubben. Om jag en dag lämnar, så vill jag att alla ska veta att jag alltid gjorde mitt bästa för att klubben skulle vinna så mycket som möjligt, säger han.