Luleå rasar mot Djurgården

"De ligger bakom anmälan"

SPORTBLADET

Luleås stjärnforward Cam Abbott riskerar att stängas av och missa den direkt avgörande kvartsfinalen.

Och nu anklagar Luleå motståndaren Djurgården för att ligga bakom anmälan till disciplinnämnden.

– Det är solklart att det är så. Samtidigt glömmer de att städa framför sin egen dörr, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

I dag avslöjade Sportbladet att förbundets tävlingschef Mikael Lundström bestämt att anmäla Cam Abbott till disciplinnämnden.

Cam riktade en spark mot Dif-forwarden. Domarna valde att fria även efter att ha sett händelsen i repris, men Lundström väljer ändå att anmäla Cam Abbott.

Ett beslut som Luleå är minst sagt upprört över.

– Är det genom att försöka få våra spelare avstängda som Djurgården försöker vinna matchen så okej. Vi har en överenskommelse mellan klubbarna att inte anmäla varandra, men så verkar det inte vara nu.

”Är ju solklart”

Du anklagar Djurgården för att ligga bakom anmälan?

– Ja, men det är ju solklart. Att han gör en anmälan beror naturligtvis på påtryckningar från Djurgården. Deras sportchef (Janne Järlefelt) var ju ute och uttalade sig. Men de glömmer att städa framför sin egen dörr.

– Håller de på med sådana här grejer får de vara beredda att stå upp för det på isen.

Thomas Berglund går i dagens Sportbladet till attack och menar att Djurgården satt i system att crosschecka mot huvudet. En kritik han står fast vid.

– På video har vi sett tolv tacklingar mot huvudet som Djurgården har gjort under den här matchserien. Det har skett alldeles för många gånger för att det ska vara en tillfällighet, säger Berglund.

Funderar ni på att försöka få någon djurgårdsspelare anmäld?

– Nej, vi håller inte på med sånt skit. Vi tycker att matcherna ska avgöras på isen, men det verkar inte Djurgården tycka.