Washington slog Philly i seriefinal

SPORTBLADET

NEW YORK. De tappade en 3–0-ledning under andra halvan av matchen.
Men till slut lyckades Washington ändå vinna seriefinalen mot Philadelphia.
– Vi hade lite flyt, långa stunder var de bättre än oss, säger målskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter straffvinsten.

Foto: afp
Marcus Johansson fixade kvitteringen till 4–4 i fjärde perioden.

Ett tag såg det ut som att Washington, frånvaron av skadade Alex Ovetjkin till trots, skulle ta en egendomligt enkel seger i den tidiga seriefinalen i Wells Fargo Center.
Det mesta de skapade under första perioden – inklusive en strumprullare signerad Nicklas Bäckström – gick in på den skakige Sergej Bobrovsky i Flyers-kassen och i början av andra perioden hade gästerna ledningen med 3–0.
I mitten av samma period lyckades Kris Versteeg emellertid reducera och sedan tog Flyers över – helt.
– Ja, de var bättre än oss i de två sista perioderna. Det är inget att hymla om, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter slutsignalen.

”Vi hade flyt”

Hemmalaget hann också både kvittera och gå upp i 4–3-ledning i tredje perioden, men drygt tre minuter före slutet lyckades Washington, tack vare ett direktskott av Marcus Johansson, slå tillbaka.
– Jo, det var ju en bössa. Han gnällde på att mitt skott var löst. Nu kan jag köra lite med honom, skrockar ”Bäckis”.
Till slut lyckades Capitals vinna på straffar och Bäckström låter nästan lite ursäktande efteråt.
– Vi hade flyt. Långa stunder var de bättre än oss. Men vi har haft oflyt tidigare under säsongen så det jämnar väl ut sig, säger han.

Utan specialskydd

Med segern kryper Washington tätt inpå Philadelphia i tabelltoppen. Endast en poäng skiljer lagen åt nu.
– Det känns bra. Vi vill ju skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför slutspelet och bäst är ju att vara etta, konstaterar ”Bäckis”.
Som bildade kedja med Alexander Semin och Brooks Laich mot Flyers och trivdes bra på isen.
– Det var första matchen jag spelade utan specialskydd på tummen och det var skönt. Det kändes som att jag är tillbaka på riktigt nu, säger han.