Devils slutspelshopp på väg att försvinna

Foto: ap
Besvikna Devils-spelare åker av isen efter förlusten.
SPORTBLADET

NEW YORK. Nu är nog New Jersey Devils säsong till sist över ändå.
Det blev förlust mot Boston i natt och de tappra hjältarna från Newark har nu, med nio matcher kvar att spela, nio poäng upp till slutspelsstrecket.
– Jag önskar vi spelat mer disciplinerat, säger coachen Jacques Lemaire efter 4–1-förlusten.

Det började bra för Lemiares stolta lag även i Boston. Redan i elfte minuten prickade superstjärnan Ilia Kovaltjuk in 1–0 på Tim Thomas – efter förspel av svenska ungbloden Mattias Tedenby och Jacob Josefson.
Men tunga Bruins kvitterade bara några minuter senare och stångade sedan metodiskt ner gästerna från Jersey i brygga. Zdeno Chara prickade in 2–1 i mitten av andra perioden, Milan Lucic ökade på till 3–1 i slutet av tredje och till sist kunde Mark Recchi sätta fyran i tom kasse.

Slutspelet längre bort

En bidragande orsak till den förödande förlusten var att Devils, som tidigare uppträtt extremt disciplinerat, drog på sig fem tvåminutersutvisningar – varav fyra i den andra perioden.
– Det går inte att ta så många utvisningar. Jag tyckte vi hade nåt bra på gång i första perioden, men sedan fick vi bara döda utvisningar, säger Brian Rolston till AP.
Coach Lemaire håller med.
– Jag önskar vi hade spelat mer disciplinerat. Det här är ett av topplagen i ligan, säger han.
Och nu ser det ut som att den omöjliga drömmen om playoff slutligen dött. Som minst hade Devils – hopplös tabelljumbo så sent som i julas – fyra poäng upp till strecket, men efter tre förluster på de senaste fyra matcherna har gapet växt till nio poäng och med bara nio matcher kvar krävs ett regelrätt under för att de ska kunna ta sig upp igen.