Patos Barbarapuss skapar problem i Milan

SPORTBLADET

Här är bilden som stör Milan.

Barbara Berlusconi som pussar Pato.

– Det här inte vad vi i Milan behöver just nu, säger en av Sportbladets kontakter i Milan.

”Den första kyssen!”.

Så lyder rubriken till bilden på Barbara Berlusconi och Pato.

På bilden ser man tydligt hur paret står tätt ihop och hur Milan-arvtagerskan, tillika dottern till Italiens premiärminister, pussar Pato.

På italienska är ”bacio”, ordet för puss och kyss detsamma och alla skriver och pratar nu om ”kyssen”.

Bilden finns publicerad i den italienska veckotidningen ”Oggi” i det nummer som kommer ut i dag.

”Behöver arbetsro”

Redan i går kväll läckte dock nyheten och bilden ut.

– Det är klart att det kommer olägligt med tanke på derbyt som väntar, Ibrahimovics avstängning och Inter som är precis bakom oss. Vi behöver arbetsro nu, säger en Milan-kontakt till Sportbladet.

Även de italienska sporttidningarna Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport och Tuttosport, samt nyhetssändningarna på tv, tar upp kyssen och publicerar bilden.

Barbara Berlusconi förväntas ta över Milan och sedan tre månader tillbaka praktiserar hon i klubben, på presskontoret och andra områden inom Milans verksamhet. I Italien är det en stor nyhet att hon verkar ha en relation med en spelare i laget – med tanke på hennes ställning i klubben, både själv och som dotter till klubbens ägare.

Sedan en tid tillbaka har det spekulerats i att den brasilianske anfallaren Pato och 26-åriga ”Berluschina” har en affär men hon har dementerat det kategoriskt.

Lämnade intervju

Sportbladet skrev för tre veckor sedan om bilder på de två på restaurangen Briciola i Milano.

– Det är gamla bilder, kommenterade Barbara Berlusconi då till italienska medier.

De nya bilderna i Oggi ska vara tagna efter att paret varit ute på middag med vänner och sedan på tu man hand fortsatt till en lokal i trendiga Milano-området Brera. Oggi publicerar också bilder på Barbara Berlusconi vid entrén till Patos hus, bilder som uppges vara tagna i helgen.

– Det är klart att det här inte är populärt bland alla i laget. Alla vet ju vad Ibra tycker om Pato, sådant här skapar spänning. Samtidigt, vad ska man göra, om folk är kära så är de, säger en kontakt i Milan till Sportbladet.

För Milan är frågan känslig. Efter matchen Milan-Napoli för några veckor sedan frågade tv-kommentatorn Nando Sanvito Pato i direktsändning, på planen, direkt efter matchen:

– Är du och Barbara Berlusconi ett par?”.

Pato svarade:

– Jag pratar om det jag gör på planen, och lämnade intervjun.

Galliani som gudfar

Milans ledning gick i taket över frågan och klagade över frågan – dock gjord för Mediaset-tv, Berlusconis eget medieimperium.

Att Zlatan och Pato inte är överdrivet förtjusta i varandra är allmänt känt i Milan-kretsar och inom den rödsvarta ledningen finns oro för att Zlatan ska tro att Pato kan komma att favoriseras – som ”svärson” till klubbägaren. Många menar att Zlatan helst ser att Pato säljs till sommaren.

– Det här påverkar inget kring laget. Ibra är viktigare för oss än Pato även om Pato är ung och har framtiden för sig, säger en källa i Milan.

Barbara Berlusconi är född in i Milan, hennes gudfar vid dopet var Adriano Galliani. 26-åriga ”Berluschina” är nyskild och har två små söner. Även Pato har hunnit med ett kort äktenskap.

– Jag vill precis som pappa alltid leda Milan i nya utmaningar, sa Barbara Berlusconi för en tid sedan.

Nu återstår att se hur hon hanterar den här utmaningen.