Förbereder spelarna: Ni kan splittras i höst

Har lärt sig av tidigare år: ”Kanske har varit naiva”

Foto: PIC-AGENCY
Segerpucken Anders Eriksson sätter straffen som gav Växjö extrapoängen – och förstaplatsen i kvalserien. Frågan är om Eriksson stannar i klubben efter seriens slut.
SPORTBLADET

Växjö gör succé och toppar kvalserien.

Då får elitserieklubbarna upp ögonen och rycker i spelarna – något Växjö i samtal förbereder spelarna på.

– Vi kanske har varit för naiva tidigare, säger tränaren Janne Karlsson.

Efter gårdagens straffseger mot Södertälje leder Växjö, något överraskande, kvalserien.

Men som i så många andra fall finns en baksida med framgångarna.

Succén gör att elitserieklubbarna suktar efter succéspelarna, och tar sig klubben inte upp denna säsong riskerar laget att splittras.

”Vi hamnar i fokus”

– Det är som det är, det hör till. Vi hamnar i fokus just nu, vi måste klara av det, säger Växjös tränare Janne Karlsson.

– Vi måste på något sätt ändå ha fokus på det vi gör här och nu.

Har ni fått höra att elitserieklubbar är och rycker i spelarna?

– Nej, men det vet jag ju att det händer. Vi har ju varit i kvalserien förut och vi vet att det händer. Jag vet hur agenterna jobbar, det är mycket snack och ”gör du en bra kvalaserie här så kanske du har både två och tre alternativ”.

Har du känt förut att ni blivit störda?

– Både och så här i efterhand. Framför allt har jag som ledare och alla runtomkring kanske varit för naiva och har trott att det bara är att gå ut att köra, vi har varit lite för glada nästan.

”Pratat hela tiden”

Hur mycket har ni snackat med spelarna om det?

– Vi har pratat om det hela tiden, redan innan det började. Det är tredje året vi är här och vi har sett vad som hänt tidigare år. Sen kan vi inte sno mobiltelefonerna eller datorerna från spelarna, vi kan bara prata med killarna.

– Jag har inget svar på hur man förbereder sig. Men vi har varit med och vi har pratat mycket om det och jag tycker hittills att vi har förberett oss allt vi har kunnat och jag har inte ångrat någonting vi har gjort. Känslan i laget är bra, det har den varit hela tiden.

FAKTA

DE KAN VARA AKTUELLA FÖR ELITSERIEN