Kopitar bröt fotleden

SPORTBLADET

NEW YORK. Los Angeles Kings kunde sannolikt inte ha föreställt sig en värre mardröm.

Med drygt fjorton dagar kvar till slutspelsstarten bröt superstjärnan Anze Kopitar i natt en fotled – och blir borta minst sex veckor.

– Det är plötsligt ett stort hål i vårt lag, säger coachen Terry Murray.

Foto: ap
Kopitar skriker ut sin smärta.

Det var under en närkamp i andra perioden i Kíngs hemmamatch mot Colorado Anze Kopitar föll baklänges och ficka hela kroppstyngden på foten när den var vriden i en helt onaturlig vinkel.

Den 23-årige slovenen – som ju spelade i Södertälje i mitten av 00-talet – fick ledas av isen och i omklädningsrummet kunde läkarna konstatera att fotleden gått av.

Mycket tungt besked

Det betyder att han blir borta i åtminstone sex veckor – och det är ett våldsamt dråpslag för Kings. Kopitar har varit lagets bästa spelare den här säsongen och är ett av huvudskälen till att många sett laget från La-La Land som en dark horse i det slutspel som börjar om drygt två veckor.

– Ja, det är plötsligt ett stort hål i vårt lag. Att tvingas vara utan honom i laguppställningen under så lång tid blir svårt, säger coachen Terry Murray till nhl.com och försöker sedan gaska upp sig lite grann.

– Jag har varit med om det här förut, att en toppspelare blir skadad och det är en möjlighet för andra att kliva fram. Det är ofta vad som händer.

”Andra får axla ansvar”

Kaptenen Dustin Brown är inne på samma linje.
– Anze är vår bäste spelare och vi vill såklart inte se honom skadad. Men när det nu är så här får vi andra försöka axla lite mer ansvar, för ingen kommer att tycka synd om oss, säger han.

Själva matchen vann Kings med 4–1.