Oldsberg: Han tillhör stormtrupperna

1 av 8
SPORTBLADET

Tommy Engstrand, tv-sportlegendar

– Det var en lättsam kollega. Han var rolig och snackade gärna. Han motionerade som en galning, sprang och cyklade, åkte skidor och rullskridskor. Även när han var svårt skadad fortsatte han. Sjuk­domar bekom honom inte.

Jan Lorentzon, tv-sportlegendar

– Han var en mycket duktig kommentator och var väldigt mån om det svenska språket. Janne var även en väldigt allmänbildad människa. Han gillade litteratur, musik och var intresserad av det mesta.

Jacob Hård, tv-sportlegendar

– För mig är han en som alltid har funnits där. Det var en otroligt schysst och trevlig arbetskompis. Det var aldrig något som var ett problem för Janne Svanlund. Det var på något sätt som att ordet ”nej” eller ”det går inte” inte fanns för ”Svanis”.

Helena Lundbäck, ridsportstjärna

– Han var en fantastisk eldsjäl för ridsporten. Han brann för sporten och var otroligt kunnig. Han är ju som Mister Ridsport i tv. Det är en enorm förlust.

Arne Hegerfors, tv-sportlegendar

– Det var en väldigt ödmjuk och fin kille, och det kom fram i hans sätt att arbeta. Han var ingen vän av stora ord eller smaskiga rubriker, utan gjorde ett väldigt riktigt jobb.

Artur Ringart, tv-sportlegendar

– Vi var ett gäng på tv-sporten som hade bra kontakt och väldigt kul. Jag är bara jävligt, jävligt ledsen just nu. Han var en prestigelös, positiv och schysst kille.

Ingvar Oldsberg, tv-legendar

– Det är en stor förlust och han kommer att vara saknad av alla. Han tillhör stormtrupperna som var med och byggde hörnstenarna i nuvarande tv-sporten.

Agne Jälevik, tv-sportlegendar

– Jag är bedrövad, det blev så hastigt. Jag har jobbat med Janne hur länge som helst. Han stod för kamratskap och var en man som man kunde prata med allt om, Janne var unik.

Marie Lehmann, tv-sportankare

– Han var en fin människa. Vissa människor vill vara fina och verkligen markera det. Men så var inte han. Det var ett naturligt och självklart drag hos honom.

Jane Björck, tv-sportlegendar

– Det är sorgligt och tungt, blytungt. Han var...det känns så hemskt att säga var, man vill säga är. Han är...var så levande. Han var jättefin, genuin. Ingenting var för litet eller för stort för Janne.

Stefan ”lill-lövis” Johansson, racerlegend

– Jag har många goda minnen med Janne under åren med Formel 1. Han höll i facklan för motorsporten, han var rösten. Det är jättetrist. Han var en toppenmänniska, schysst spirit och man hade alltid roligt.