Teamet kastade in handduken – efter missförstånd

”Det var bara ”Neeeeej””

Matti Mäkeläs match fick ett tungt slut.
SPORTBLADET

En jämn och tät fight fick ett trist slut.

Matti Mäkelä blev missförstådd av sitt team som kastade in handduken – och Mäkelä ville knappt tro att det var sant.

– Jag kände att jag hade mer att ge, säger Mäkelä till Sportbladet.

Just efter att matchen var över såg det ut att koka i Matti Mäkelä.

Det var i början på den tredje ronden, Mäkelä hade fått en smäll på benet och skrek till av smärta. Hans ”hörn” uppfattade det som att han ville bryta matchen och kastade in handuken – vilket betydde att segern tillföll amerikanen Hector Ramirez.

Trodde benet gick av

– Det var bara ”Neeeeej”. Jag såg bara hur den (handduken) dalade in, och tänkte att nu är det kört. Jag kände att jag växte mer och mer i matchen men… Ja.

– Det var jag som signalerade och dom missförstod. De trodde att benet hade gått av. Jag körde in benet stenhårt i honom och fick ont, då trodde de att det hade gått av.

Hur kände du dig när det hände?

– Jag kände att han blev tröttare och tröttare medan jag fortfarande var pigg. Jag kände att jag skulle trötta ut honom lite till, sedan dra upp det ytterligare en växel. Jag kände att jag hade mer att ge. Men det får vänta till nästa match, att visa att jag har bättre lås.

Men det är lite bittert?

– Jo, det är klart det är det, men vad fan ska man göra? Det är ingen idé att hänga på det. Självklart är man sur, men det är sånt man får ta.

UFC-meriterade Hector Ramirez hävdar dock bestämt att han hade vunnit fighten – även utan missen.

”Jag hade vunnit”.

– Jag tror hans hörn såg att jag fick in några bra träffar på hans kropp. Alla kan inte se det, men när man får en tuff smäll blir man påverkad av det. Och jag såg att han tappade skärpan, så om du frågar mig gjorde hans hörn rätt, säger Ramirez.

Du tror det?

– Ja, hade de inte gjort det hade jag fått in fler rena träffar efteråt.

Du hade vunnit om matchen fortsatte?

– Jag hade vunnit. Jag vann väl, eller hur?

Han verkade arg på sitt crew just när det hände.

– Det är mellan han och hans crew. Men jag vet att när man tränar varje dag med sin coach och sitt team, och de vet vad du har för potential och vad du är kapabel till – de bryr sig om honom. Det är lite stolthet i det som man och fighter, men ibland måste man veta när det är nog. Annars hade han kunnat bli mer skadad.

Ett tag efter händelsen hade Mäkelä snackat igenom händelsen med sitt team och lugnat ned sig.

– Det var ett missförstånd. Jag blev sur där i början men nu har jag släppt det. Man kan inte hänga för länge på det heller. Jag och hörnet har pratat om det, jag är inte sur på hörnet, jag är inte sur på motståndaren och inte på mig själv heller. Det var bara ett kommunikationsfel, det är sånt som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM