Oklahomas reserver avgjorde mot Dallas

Kvitterade NBA-semin: "Det är det här man vill göra"

Serge Ibakas Oklahoma hade en bra dag samtidigt som Dallas suspertsjärna Dirk Nowitzki (till vänster) hade det tyngre.
SPORTBLADET

NEW YORK. Med stjärnan Russell Westbrook på bänken hela fjärde quartern så vann Oklahoma City Thunder – tack vare bänken.

Thunders reserver kvitterade matchserien mot Dallas Mavericks till 1–1.

– Bänken har vunnit matcher åt oss hela säsongen och gjorde det i dag igen. Det är de spelarna ni borde intervjua, säger Thunderstjärnan Kevin Durant.

Oklahoma City Thunder hade ryggen mot väggen redan i match två. Dallas Mavericks vann första mötet och ett 0–2-underläge i matcher hade blivit oerhört svår att överkomma för ett av ligans yngsta lag. Så Thunder plockade fram sitt bästa spel – men utan en av sina bästa spelare.

Thunder, som ledde matchen med en poäng när lagen gick in i fjärde quartern, lämnade Russel Westbrook på bänken hela sista perioden. Westbrook valdes till all-star-laget i vintras och till all-NBA:s andralag efter grundserien och är efter Kevin Durant lagets bäste spelare.

– Vi fick en bra start på fjärde quartern. Man vill inte förstöra kemin vi hade. Vår coach (Scott Brooks) tog ett bra beslut, säger Durant, som gjorde 24 poäng i natt.

– Jag ville inte förstöra rytmen vi hade, säger Brooks.

Nowitzki stannade på 29

Westbrook har fått kritik under slutspelet för sitt spel. I natt hade han 18 poäng och fyra assist men också fyra bortslarvade bollar innan Brooks satte honom på bänken för gott.

– Jag tycker inte att Westbrook var dålig. Vi spelade bara med annan femma. Det var så matchen gick. Eric (Maynor, Westbrooks ersättare) var bra och vi hade ledningen. Det var inte läge att ta ut honom, säger Durant.

Maynor, tre andra reserver och Durant vann fjärde quartern med 29–25 och matchen med 106–100. Thunder spelade fysiskt men smart och gjorde kvällen betydligt jobbigare för Dallas Dirk Nowitzki än vad man gjorde för ett par dagar sedan då tysken gjorde 48 poäng. Den här gången gjorde Nowitzki 29.

James Harden, en av Thunders reserver, var i de närmaste ostoppbar och gjorde 23 poäng.

– Vi vet att vi behöver vår bänk om vi ska gå långt. Dallas har en jättebra bänk, vi måste matcha den. Vår bänk måste vara lika bra eller bättre, säger Durant.

Med 1–1 i matcher flyttar serien till Oklahoma för match tre och fyra. Oklahoma har nu stulit hemmaplansfördelen med sin seger i Texas.

– Vi gjorde vår jobb. I slutspelet är det det här man vill göra. Men att spela hemma garanterar inte två vinster. Vi får ta det match för match, säger Kevin Durant.

ARTIKELN HANDLAR OM