Barcelona flyger till London redan i dag

”Hoppas inte åskmolnet ställer till det”

SPORTBLADET

BARCELONA. Barcelona tar inga risker med det isländska askmolnet. Redan i dag åker laget till London för lördagens Champions League-final.

Foto: AP
Barcelona flyger till London redan under tisdagen.

På torsdag var det tänkt att Barcelonas a-lag skulle ta planet till London för att ha två dagar på plats att förbereda lördagens Champions League-final mot Manchester United.

Men vulkanutbrottet på Island och det påföjlande askmolnet har fått klubben att tänka om, och vid lunchtid på tisdagen kommunicerade Barcelona i ett pressmeddelande att man flyger till England redan klockan 22 i kväll för att undvika komplikationer.

Vill undvika bussresa

Alternativet hade varit att vänta ett par dagar och i värsta fall tvingas ta buss och tåg till London via Frankrike, en resa på nära 150 mil som klubben vill undvika.

Förra våren tvingade ett askmoln Barça att ta bussen till Milano där man mötte Inter i semifinalen i Champions League och förlorade första mötet med 1–3, ett resultat man inte lyckades vända på hemmaplan i returen.

26 000 fans kan missa

Men även om Barcelona landar i London redan i natt är läget värre för klubbens 26 000 fans som har matchbiljett och, i många fall, flygresa bokad över helgen.

– Jag hoppas verkligen att det här inte ska ställa till det för våra supportrar. Vi behöver dem och ett halvfullt Wembley vore väldigt tråkigt, sa tränaren Pep Guardiola på måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM