Ekholm: Ingen som var där är sugen på att åka tillbaka

Skidskytten inte imponerad av Pyeongchangs senaste mästerskap

SPORTBLADET

Vinter-OS 2018 kommer att avgöras i sydkoreanska Pyeongchang. Orten vann omröstningen i kamp mot München och Annecy.

Pyeongchang, som förlorade mot Vancouver om OS 2010 och mot Sotji om OS 2014, fick den här gången majoritet redan i första röstningsomgången.

Det blir tredje gången som vinter-OS avgörs i Asien, efter Sapporo 1972 och Nagono 1998.

Ekholm: ”Ingen höjdare”

Det senaste stora idrottsevenemanget i Pyeongchang var skidskytte-VM för två år sedan. Skidskytten Helena Ekholm minns mästerskapet med blandade känslor.

– Det var ingen höjdare och ingen av dem som var där är sugen på att åka tillbaka dit. Det var inte en person på läktaren och det var dåliga förhållanden. All snö smälte bort dagen innan tävling och när vi tävlade var det sand i spåren, sade Ekholm till TT nyligen.

Sverige kan söka nästa OS

Svenska olympiska kommittén (SOK) hoppades dock på Sydkorea, eftersom ännu ett OS i Europa efter Sotji 2014 skulle ha gjort det svårt för en eventuell svensk OS-ansökan redan till 2022.

Att det nu blev Pyeongchang betyder dock inte med automatik att det blir en svensk ansökan.

– Frågan om att söka OS 2022 är inte akut på något sätt. Beslutet om 2018 är bara ytterligare en pusselbit i underlaget, men vi är inte klara med en ansökan bara för att Sydkorea skulle få OS, sade SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till TT inför omröstningen.

TT