”Jag försökte fånga honom”

Stor tragedi efter dödsfall i baseboll-ligan MLB i natt

Foto: Comcast sportsnet & AP
SPORTBLADET

I natt drabbades baseball-ligan MLB i USA av ett tragiskt dödsfall.

Ett fan till Texas Rangers föll från läktaren och dog – efter att han försökt fånga bollen.

– Jag försökte fånga honom men jag kunde inte, säger den i publiken som var närmast den 39-årige mannen.

Sällan har ett snedslag nog gått så snett som det gjorde i nattens basebollmatch mellan Oakland Athletics och Texas Rangers. Oaklands Conor Jacksons misslyckade slag i den andra inningen plockades upp av hemmalagets All star-spelare Josh Hamilton, som sedan kastade upp den mot den entusiastiska publiken på läktaren. Då inträffade tragedin.

På tv-repriserna kan man se hur en man sträcker sig så långt att han faller över räcket, för att sedan försvinna bakom en mur.

Föll drygt sex meter

Den 39-årige mannen störtade då rakt ner med huvudet före i betongen från drygt 6 meters höjd – inför ögonen på sin son. På sjukhuset dog han bara en timme efter fallet.

–  Vi har varit med en mycket tragisk olycka då en av våra fans förlorade sina liv, sa Texas Rangers president Nolan Ryan enligt AP.

– Vi går med tunga hjärtan och alla våra tankar och böner går till hans familj.

Efteråt berättar en annan i publiken hur han försökte rädda 39-åringen, som han sekunder innan stått och pratat med.

– Han föll rakt ner. Jag försökte fånga honom men jag kunde inte, säger mannen enligt nyhetsbyrån AP.

”Snälla ta hand om min son”

En spelare i bortalaget Oakland berättar om den avlidne supporterns sista önskan från båren när han bars ut från arenan.

– Snälla, ta hand om min son. Min son är där uppe själv, berättar Brad Ziegler för AP.

– Han pratade och var vid medvetande, vi antog att han var okej men när vi fick reda på att han inte var det så är det bara jobbigt, säger Ziegler i tårar.

Andra dödsfall

Nattens tragiska dödsfall var det andra på en MLB-arena bara den här säsongen. I maj dog en man efter ett liknande fall under en match med Colorado Rockies. Enligt polisen hade vittnen berättat att mannen försökt glida ner för ett trappräcke och tappat balansen.