Corinthians nobbar Tevez – igen

Släpper en bomb, när transferfönstret stänger

Foto: Scanpi
Får fortsätta hoppas Carlos Tevez önskan om att få återvända till Sydamerika verkar inte bli sann – än.
SPORTBLADET

Ledningen i Manchetster City trodde att affären var klar. Att argentinske Carlos Tevez skulle få sin vilja igenom och flytta hem till Sydamerika.

I stället kom ett bombnedslag för City och Tevez – affären på 40 miljoner pund verkar gå i stöpet.

”Ledningen i Sporting Club Corinthians meddelar härmed att det inte är möjligt att anställa den argentinske spelaren Carlos Tevez". Så säger uttalandet på Corinthians hemsida, på dagen då transferfönstret i Brasilien stänger.

Enligt deras uttalande på hemsidan så behövde klubben mer tid för att flytten skulle kunna genomföras, med tanke på transferfönstret stänger i dag, 20 juli, och hur förhandlingarna sett ut hittills.

– Vi är medvetna om drömmen hos våra fans, om att få hit den här forwarden (Tevez) och vi ser fram emot att ha honom med oss inom en snar framtid, säger Corinthians på deras hemsida och det tyder på att de hoppas på att kunna slutföra affären i januari innan det transferfönstret stänger.

City kan ha ställt för höga krav

Än har det inte kommit något uttalande från Manchester City angående Tevez-affären.

I och med att Corinthians nobbar Tevez öppnar åter igen debatten om Inter, Milan, Real Madrid eller Juventus kan komma att vara intresserade av argentinaren.

Än har ingen av de här klubbarna visat intresse för Tevez, som tog hem "the Golden Boot" - ett pris för den spelare som gör mest mål i en liga eller turnering.

Manchester Citys krav på ett ordentlig schema för betalningen kan ha varit ett tecken på att affären inte hade gått smidigt även om den blev av.

Nu när Tevez är tillbaka efter Copa America har han en del att fundera på – City vill värva landsmannen Sergio Agüero. Vilket betyder mer konkurrens om ”Tevez” plats på plan.