Djokovic: Zlatan är min store idol

Serben tackar svensken och Milan för Wimbledontiteln

Foto: STELLA PICTURES
Stjärnmöte Cassano, Seedorf, Djokovic och Zlatan på Milanello.
SPORTBLADET

Även en superstjärna kan ha idoler.

Världsettan i tennis, Novak Djokovic, var helt till sig över sitt besök hos Milan.

– Min dröm är att få vara med på en träning en dag, säger han.

Han vann nyligen Wimbledon, är ny världsetta och beundras av miljontals människor världen över. Men när Novak Djokovic skjutsas in med helikopter för ett exklusivt besök på Milanello så blir han som ett barn på nytt.

- Zlatan är min store idol, men jag beundrar alla spelarna. Seedorf, Pato, Cassano, Robinho, plus alla legendarerna, som Gattuso, Nesto, Ambrosini och Pippo Inzaghi. Jag har sett dem alla på tv, och nu har jag plötsligt fått träffa dem live också. Det är helt otroligt, säger han till Milan Channel.

Tackar Ibra och Milan

Serben tackar Zlatan Ibrahimovic och Milan för Wimbledontiteln. Ett möte i Dubai i vintras gav honom den rätta turen.

– Jag sa att om ni vinner Serie A, så vinner jag Wimbledon. Och så blev det. Nu hoppas jag på att Milan ska vinna Champions League, så ska jag se till att vara världsetta så länge som möjligt.

Han är Milansupporter sedan barnsben. Hans pappa gav honom en rödsvart uppfostran.

– Jag älskar Milan, så att få komma till Milanello är en mycket speciell sak för mig. Min dröm är att en dag få vara med på en träning med Milan, men jag måste bli bättre först, haha.

Tror på titelseger

Serben tror på fler titlar för Milan i år, efter scudetton i våras.

– Efter att jag har sett träningsanläggningen, och sett hur de jobbar, så är jag säker på att de vinner minst en stor titel i år.

Djokovic är känd på ATP-touren för sina imitationer. I slutet av intervjun ber reportern om en imitation av Zlatan Ibrahimovic.

– (skratt) Vi har båda två väldigt stora näsor, så visst, det borde gå. En dag kanske jag kan fixa det.

Djokovic besök på Milanello skedde i fredags. I kväll klockan 20.30 spelar Milan träningsmatch mot Bayern München i Allianz Arena.