Dubbelt Dalarna i O-ringentopp

Foto: Bildbyrån.
William Lind leder herrelitklassen i O-Ringen.
SPORTBLADET

Även på O-ringens tredje etapp satte Tove Alexandersson VM-löparna på plats.

Varken värme eller en både lång och tung bana kunde stoppa 18-åringen.

– Ska försöka fortsätta att hålla fokus, sade hon efter sitt segerlopp.

Stora Tunas junior leder nu sammanlagt med 3.14 före sin nästan dubbelt så gamla klubbkamrat Emma Claesson.

Även i herrklassen blev det samma segrare som på den första etappen. Precis som Tove Alexandersson upprepade David Andersson, Malungs OK Skogsmårdarna, sitt kanonlopp från i söndags – skillnaden var att han är borta ur sammandraget efter att ha glömt att stämpla vid en kontroll på måndagskvällens sprint.

Malung i topp

Malungsklubben finns ändå i totalledning genom William Lind, som var tvåa på etappen, slagen med 16 sekunder av sin klubbkompis. Totalt leder Lind efter tre etapper med 1.32 före Mats Troeng från Uppsalaklubben Linné.

– Lite oväntat var det att jag skulle ta över ledningen. Gjorde inte ett lika bra lopp i dag men startade sist och hade kanske en del nytta av spåren i skogen, sade Lind, som gillar långa och tunga banor allra bäst. Och en sådan uppgift ställdes herrarna verkligen inför i bergen utanför Bergvik.

Efter 13 kilometer med 23 kontroller var det en sliten totalledare som konstaterade att han ändå gjort ett lopp som bäddar för en trevlig fortsättning av O-ringenveckan.

– Nu är det bara att ladda om och försöka fokusera på nästa etapp. Har varit i ledningen en gång förut i O-ringen – då blev jag skadad. Hoppas det går bättre den här gången, sade Lind, som till Frankrike-VM om två veckor blivit uttagen på medeldistans.

– Jag sprang katastrofalt på långdistanstesterna så det var inte oväntat att jag skulle missa en plats på långdistansen.

Samma område

Den fjärde O-ringenetappens medeldistans kommer att avgöras i samma område.

Där har både Mats Troeng och Emma Claesson goda chanser att ta sig in i segermatchen igen.

– Jag ska göra vad jag kan. Tove är en extremt duktig supertalang men jag tycker att man fokuserar lite för mycket på hennes ålder, sade Emma Claesson.

Thomas Eriksson/TT