”Fruktansvärd målgång”

Alshammar missade guldet på 50 meter fjäril med fem hundradelar

Foto: TV4/SCANPIX/REUTERS.
SPORTBLADET

VM-finalen i 50 meter fjärilssim är klar. Therese Alshammar ledde loppet i 40 meter. Men sista tio meterna kom hon för nära bassängkanten och missade målgången – till holländskan Inge Dekkers fördel som tog guldet.

– Loppet var inte så bra, sa Alshammer efter loppet.

Första medaljen från VM för Sveriges del är hemma.

Det var inte mycket som skiljde Alshammar från guldet, fem hundradelar var hon efter holländskan i mål efter att ha haft loppet i sin hand under de första 40 meterna. Men på slutet missade Alshammar och det kostade henne guldet.

– Loppet var inte så bra. Det var en dålig start och en fruktansvärd målgång. Det är tajta marginaler på 50 meter och då förlorar man med några hundradelar, som jag idag, sa Alshammar till TV4.

Inge Dekker efter guldet till TV4:
– Det är första gången jag vinner guld så jag är väldigt glad.

Johansson tre i semin

Efter herrarnas final i 100 meter fritt det dags för Jennie Johansson att simma semifinal i 50 meter bröstsim. Hon kom på tredjeplats och borde därmed avancera till finalen.
– Hon missade lite i målgång, sa Louise Karlsson, expertkommentator på TV4 i direktsändning.

”Tessan” till final i 50 meter fritt

Therese Alshammar fick inte mycket tid att ladda om efter VM-finalen i fjärilssim utan fick simma semifinal i 50 meter frisim en timme efteråt.

Hon fick en bra start och kom i mål på 24,63 och slutade tvåa efter danskan Jeanette Ottessen. Danskan som igår vann VM-guld.

Alshammar gick vidare till final efter att ha simmat tredje snabbast tid i semifinalerna.