”Situationen blir bara värre och värre”

Hallenius i frysboxen – agenten går till hård attack

Foto: Bildbyrån.
Linus Hallenius.
SPORTBLADET

Utlåningen till Serie B var tänkt som en nystart, men har utvecklats till något helt annat.

Nu delar Linus Hallenius agent Hasan Cetinkaya ut stenhård kritik till Padova.

– Vi måste lösa situationen. Det blir bara värre och värre, säger Cetinkaya till Sportbladet.

Pengarna var stora, förväntningarna likaså. Men sedan Linus Hallenius lämnade Hammarby hösten 2010 för Genoa har det mesta gått snett för den 22-årige anfallaren. Bortsett från en kort sejour i schweiziska andraligan har Hallenius i princip inte spelat något, mycket till följd av en efterhängsen knäskada.

Fast i frysboxen

Nu är svensken frisk, men något spel är det ändå inte tal om. Efter att ha gjort två matcher för Padova – dit han är utlånad från Genoa – för ett par månader sedan har Hellenius knappt spelat alls.

För agenten Hasan Cetinkaya är det helt obegripligt.

– Sedan två månader är Linus helt skadefri och han gjorde två kanonmatcher direkt. Men sedan dess är det kört, har nästan inte fått spela alls. Till sist måste jag reagera, säger han.

Varför får han inte spela?

– Det är en massa skumma saker som pågår i klubben. Det är mycket politik. Tränaren har själv tagit in spelare och de får spela vad som än händer. Ärligt talat så är Linus en klass bättre än de andra, så det är många som undrar. Journalister som ringer fattar ingenting och jag har pratat med Genoa om det här – de förstår heller inte vad som händer.

Vad händer nu?

– Vi får se. Kanske är det bättre att gå tillbaka till Genoa och konkurrera där än att sitta på bänken i Serie B. Linus mår inte bra av det här.

Strax innan transferfönstret stängde i höstas erbjöd Real Zaragoza Linus Hallenius ett lånekontrakt med en köpoption, men till sist valde han att gå till Padova istället.

”Det gör mig förbannad”

– Det är det som gör mig mest förbannad. Padova lovade guld och gröna skogar. Linus skulle få nummer nio, spela i en central anfallsroll, de hade presskonferens med en massa lovord och så vidare. Och Linus är alltid professionell och skötsam.

Förutom att Zaragoza ville ha anfallaren var även Helsingborg intresserade. I slutet av juli avslöjade Sportbladet att de svenska mästarna lagt ett bud.

– Det stämmer, bekräftar Cetinkaya nu.

– Det är för tidigt att säga om Sverige är aktuellt. Men vi måste lösa situationen, det är jätteviktigt att vi gör det nu. Får han inte spela i år har han inte spelat på två år.