FC Köpenhamn sparkar Nilsson

Sportchefen tar över

Foto: Bildbyrån.
SPARKAD Nilsson tvingas lämna FC Köpenhamn efter sex månader.
SPORTBLADET

Roland Nilsson har gjort sitt som tränare för FC Köpenhamn.

Svensken tvingas lämna efter endast en halv säsong i den danska storklubben.

– Vi står bakom beslutet, säger FCK:s målvakt Johan Wiland till bold.dk.

Efter endast halvår som tränare för FC Köpenhamn har Roland Nilsson, 48, fått sparken från den danska mästarklubben. Klubbens sportchef Carsten V. Jensen tar över jobbet med omedelbar verkan efter att samarbetet med Nilsson ”inte fungerat tillfredsställande” enligt ett pressmeddelande.

”Ett logiskt beslut”

– Vi ville föra ledningen närmare truppen och laget närmare ledningen. Därför föreföll detta ett logiskt beslut, att låta Carsten V. Jensen ta över förre huvudtränaren Roland Nilssons ansvar, säger VD Anders Hørsholt till borsen.dk.

– Vi måste konstatera att det inte var enighet mellan FC Köpenhamn och Roland Nilsson om hur laget skulle föras vidare, och därför måste våra vägar skiljas.

”Vi står bakom beslutet”

Landslagsmålvakten Johan Wiland, som spelat i FCK sedan 2009, anser att klubbledningen har tagit ett bra beslut.

– Vi gör det arbetet vi ska, det är därför vi är här. Jag har ingen kommentar till själva uppsägningen, det är klubben som bestämmer. Men vi står bakom beslutet, säger Wiland till bold.dk.

– Det är klubben som har fattat beslutet, så självklart är det ett bra beslut.

Tog över i april

Roland Nilsson offentliggjordes som tränare för FCK den 1 april förra året då han efterträdde norrmannen Ståle Solbakken. Nilsson, som vann SM-guld med Malmö FF 2010, hade kontrakt till 2014 med FCK som för tillfället leder den danska ligan fyra poäng före tvåan Nordsjälland.

ARTIKELN HANDLAR OM