Körde på flickvännen – åtalas för mordförsök

Förre F1-stjärnan i blåsväder

Foto: AP
Jos Verstappen.
SPORTBLADET

F1-föraren körde på sin förra flickvän med bilen.

Nu åtalas Jos Verstappen för mordförsök.

Den numera 39-årige holländaren var Michael Schumachers stallkompis i Benetton när tysken vann VM-titeln 1994.

Tysken kör fortfarande F1 medan holländaren ser till att få stora rubriker för sitt privatliv. 2008 åtalades han för att ha misshandlat sin före detta hustru och han dömdes för att han hotat henne och struntat i ett besöksförbud.

Körde på flickvännen

Och nu är det dags igen.

Klockan 03.30 natten till onsdag larmades polisen av en 24-årig kvinna i den holländska staden Roermond. Hon hade tidigare ett förhållande med Verstappen och anklagar honom för att ha kört på henne med bilen och sedan lämnat henne skadad på platsen. Hon var blåslagen och hade stora skrubbsår när hon fördes med ambulans till sjukhus.

– Det stämmer, jag har gjort en polisanmälan, säger den före detta flickvännen som vill vara anonym till tyska RTL.

Stormigt förhållande

Förhållandet mellan Jos Verstappen och kvinnan har varit stormigt och i november gjorde hon en polisanmälan mot honom och nu är hon enligt egen utsago rädd för att han ska hämnas.

– Men detta är säkerligen inte första gången som han gjort något sådant. Hans före detta fru är bevis nog på att det är något som pågått under en längre period, säger kvinnan.

Nu sitter Jos Verstappen häktad och han kommer att åtalas för mordförsök. Själv hävdar han att han är oskyldig.

Jos Verstappen körde 106 GP-lopp, han debuterade 1994 och körde för Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows och Minardi innan han lade av 2003.

ARTIKELN HANDLAR OM