Galans drottning

Alshammar: Jag är väldigt tacksam

Foto: AP
Therese Alshammar.
SPORTBLADET

Therese Alshammar tog storslam på Idrottsgalan.

Tre gånger ekade 34-åringens namn i Globen sedan hon tilldelats priserna för Årets prestation, Årets kvinnliga idrottare och det sedan tidigare klara Bragdguldet.

– Jag är väldigt tacksam, sade Alshammar på en inspelad hälsning från Australien.

Det var inget snack om vem som var Idrottsgalans stora drottning. Therese Alshammars VM-guld på 50 meter frisim från Shanghai i somras hade redan säkrat Bragdguldet.

”En stor överraskning”

Vid galan fick Alshammar även priset för Årets prestation.

– En ära och en stor överraskning. Jag är väldigt tacksam, sade Alshammar på en inspelad hälsning från Australien, om priset och fortsatte i nästa inslag om Bragdguldet:

– Detta guldet glädjer och stärker mig,

”Alldeles för stor risk”

Alshammar fanns inte på plats i Globen. Inget får stoppa förberedelserna inför sommarens OS och 34-åringens mamma fick därför ta steget upp scenen när Alshammar även kammade hem ”Årets kvinnliga idrottare”.

– Det hade varit kul för henne att vara här, men det var alldeles för stor risk med att åka hit. Med risken att dra på sig baciller på flygplan och dygnsomställning hade hon kunnat förlora två månaders träning om hon hade haft otur. Så det var otänkbart, sade förre förbundskaptenen Hans Chrunak, klubbdirektör i Alshammars Täby, till TT.