Önerud matchvinnare på övertid

Andra raka segern för Timrå

SPORTBLADET

Timråmålvakten Joakim Lundström höll nollan för andra matchen i rad när AIK besegrades med 1–0 på övertid.

Simon Önerud prickade in segermålet 3.44 in på förlängningen.

– En fantastiskt fin prestation. Simon satte fart från mittzonen och utmanade i en man-mot-man-situation och avlossade ett bra skott som överlistade Viktor Fasth. Underbart, berömde Timrås nye tränare Tommy Andersson.

Den 63-årige tränarveteranen som fått ett nästan omöjligt uppdrag att rädda det särklassiga jumbolaget Timrå kvar i elitserien har fått en kanonstart.

– Jag är jättenöjd. Inte minst med försvarsspelet. Vi får undan returerna och rensar resolut undan puckarna. Hela laget står upp på ett bra sätt i den egna zonen och vi vinner de flesta man-mot-man-kamperna, sade Tommy Andersson.

Höll nollan igen

Den nye Timråtränaren klappade om sin målvakt Joakim Lundström lite extra efter matchen. Lundström svarade för 39 räddningar när han höll nollan för andra matchen i rad.

– Att hålla nollan är jag inte så bortskämd med. Men det känns roligt, förbaskat roligt.

Timråmålvakten har en enkel förklaring till Timrås förbättrade försvarsspel. Tidigare har det läckt som ett såll i den egna zonen.

– Vi har ryckt upp oss. Alla gör sitt jobb i egen zon, säger Joakim Lundström.

Timrå har varit AIK:s drömmotståndare de senaste åren – förra säsongen spelade AIK hem maximala 15 poäng och den här säsongen har AIK endast tappat en poäng i de tre tidigare mötena.

– Det var skönt att vi lyckades spräcka den svarta sviten. Jag vet inte varför vi har haft så svårt för AIK. Kanske för att de har en spelstil som är rätt lik Timrås. Men i kväll var det vi som hade den bättre skridskoåkningen – och det var väl det som fällde avgörandet, konstaterade Joakim Lundström.

AIK mållösa igen

AIK gick mållöst från isen för andra matchen i rad.

– Vi saknade den killerinstinkt som vi har visat upp i många tidigare matcher. Vi måste bli mer beslutsamma när vi skapar chanserna och vi måste gå mer distinkt på målet, konstaterade AIK-tränaren Roger Melin.

Melin konstaterade att det var en krigarmatch från början till slut där båda lagen visade upp mycket kamp och mycket vilja.

– Vi skapade tillräckligt många målchanser för att det skulle ha blivit några mål, men det ville sig inte.

FAKTA

Timrå–AIK 1–0 e förl (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Fjärde perioden: 1–0 (3.44) Simon Önerud (Elias Granath).

Skott: 33–32 (8–9, 11–11, 13–6, 1–6).

Utv, Timrå: 4x2. AIK: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 4 317.