Ericssons VM kan vara över

Skadan kan stoppa NHL-stjärnan.

Foto: Jimmy Wixtröm
Här kliver Jonathan Ericsson av Tre Kronors värmning inför Danmarksmatchen.
SPORTBLADET

Jonathan Ericsson har missat två matcher på grund av skada.

I värsta fall kan NHL-backens VM vara över.

– Det kan gnaga och gå ett helt VM innan han är tillbaka, säger team manager Johan Garpenlöv.

Samtidigt som Tre Kronor spelade mot Danmark meddelade svenska ishockeyförbundet att St. Louis-duon Patrik Berglund och Alexander Steen har tacka nej till VM. Berglund orkar inte ladda om och känner inte den rätta motivationen, Steen känner av en tidigare hjärnskakning.

Samtidigt svävar ett orosmoln över Detroit-backen Jonathan Ericssons fortsatta VM-medverkan. Han skadade sig i ryggslutet i premiären mot Norge och har sedan missat matcherna mot Norge och Tjeckien.

Är det aktuellt att anmäla Mattias Ekholm redan till nästa match? Hur är statusen på Jonathan Ericssons skada?

– Det blir som en följetong. Det kan bli bättre fort och det kan gnaga och gå ett helt VM innan Jonathan är tillbaka. Det är dag till dag, säger team manager Johan Garpenlöv.

Så i värsta fall är hans VM över?

– Nja. Så är det väl alltid när man får en skada, att det kan vara över. Men just nu har han tagit jättesteg, så vi låter det vara och så får vi se var det tar vägen.

Under tiden hoppas Garpenlöv fortfarande på NHL-förstärkningar. Tre Kronor har två utespelarplatser och en målvaktsplats öppna.

– Nashville, med forwarden Patric Hörnqvist och målvakten Anders Lindbäck, kan åka ut i natt. Vi får se vad som händer.

Så Lindbäck är aktuell?

– Det är två svenska spelare som kan bli tillgängliga, sedan får vi värdera det. Sedan spelar Capitals mot Rangers i natt och förlorar Capitals så...

Garpenlöv fullföljer inte meningen. Men Rangers har målvakten Henrik Lundqvist, backen Anton Strålman och forwarden Carl Hagelin i laget. Capitals har centrarna Nicklas Bäckström och Marcus Johansson.

Vilket lag håller du på?

– Jag håller inte på något. Vi får låta dem spela klart och så får vi ta namnen när de dyker upp.