Lyons ägare till attack mot Kim Källström

”Skapade negativ stämning i omklädningsrummet”

Foto: Foto: AP
Kim Källström.
SPORTBLADET

Kim Källström är inte speciellt önskvärd i Lyon längre. I en intervju med franska tidningen Le Progrés kallar Lyons ägare Jean-Michel Aulas Källström och tre andra spelare för ”dinousarier”.

– De skapade negativ stämning i omklädningsrummet, säger Aulas.

Kim Källström har haft en mindre lyckad säsong i Lyon och var på väg bort från klubben redan i vintras då Rubin Kazan jagade svensken. Källström blev kvar men mycket talar nu för att Kim Källström lämnar Lyon i sommar, inte minst efter ägarens sågning.

– Jag såg en väldigt bra Kim Källström i EM, men jag såg inte samma sak hos oss den gångna säsongen. Han kunde ha sålts i vintras, men vi väntade. Nu får vi se, säger Aulas till tidningen.

”Skapade negativ stämning”

Lyon slutade fyra i franska ligan i fjol, vilket var en rejäl missräkning. För att åter bli en klubb att räkna med i titeljakten och för att kunna konkurrera med hårdsatsande Paris SG vill Aulas ha in nytt friskt blod i truppen och sälja spelare som Källström, Cris, Michel Bastos och Aly Cissokho.

– Förra säsongen var det några spelare som skapade negativ stämning i omklädningsrummet. Jag vill ha mer uppfriskande spelare. Det finns spelare som inte har ansträngt sig för att vinna när vi mycket väl skulle kunnat, både i ligan och i den franska ligacupen. Jag vill inte ha några dinousarier i omklädningsrummet, säger Aulas och syftar på ovan nämnda kvartett.

ARTIKELN HANDLAR OM