Dödskrasch skakar båttävling

Norrman allvarligt skadad – lagkamraten avled

SPORTBLADET

En hemsk olycka skakar World Powerboat Championship. Norrmannen Kurt Åge Olsen kraschade våldsamt i en tävling i Gabon och vårdas på sjukhus. Lagkamraten, William Nocker, avled av sina skador.

Norske racerbåtföraren Kurt Åge Olsen kraschade våldsamt med sin båt under en tävling i Gabon. På bilderna ser man hur båten lyfter, för att sedan volta runt, innan den träffar vattenytan med häftig kraft. Tillståndet för den 42-årige norrmannen uppges vara allvarligt men stabilt och han hålls i konstgjord koma av läkarna.

– Han är stabil, men tillståndet är fortsatt kritiskt. Vi är på alerten och har folk på sjukhuset, säger Per Carsten Michelsen, talesman för Olsens team, till VG.

Lagkamraten dog

Trots att sjukvårdspersonal var snabbt på plats kunde man inte rädda norrmannens lagkamrat – britten William Nocker – som dog av sina skador.

– Det var en effektiv räddningsaktion där det italienska räddningsteamet var på plats inom loppet av sekunder. De gjorde en enorm insats väldigt snabbt. Det är tragiskt när det trots det slutar med dödsolycka, säger Michelsen till VG.