Ferguson: ”Nu börjar det bara bli löjligt”

Unitedtränaren sågar konkurrenternas dyra värvningar

Foto: GETTY/SCANPIX
SPORTBLADET

Manchester United kommer hålla sig borta från de dyraste värvningarna.

Det menar mannen som håller i trådarna, sir Alex Ferguson.

För nu sågar han sättet som de värsta konkurrenterna spenderar sina pengar.

– Hazard är bra. Men 34 miljoner pund? Det är mycket pengar.

Manchester United har värvat Shinji Kagawa och Nick Powell den här ”Silly Season”.

Det är långt ifrån två av de allra namnkunnigaste värvningarna världen över, även om Kagawa gjort sig etablerad i Dortmund.

Samtidigt är några av hans värsta konkurrenter klubbar som på senare år utvecklat en riktig värvarkultur, som Chelsea och Manchester City.

Chelsea spenderade exempelvis motsvarande 370 miljoner kronor på supertalangen Eden Hazard från Lille.

”För mycket pengar för mig”

– Det finns en gräns för vad man anser är en bra värvning för United. När jag ser värden på vissa spelare, som Hazard till exempel... Han är en bra spelare, men 34 miljoner pund? Det är för mycket pengar för mig.

Det är ingen omöjlighet att Manchesterlaget kommer stöta på Paris SG i Europaspelet. De värvade som bekant Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva för motsvarande 533 miljoner kronor, samtidigt som brassen får 64 miljoner kronor om året i lön och Ibrahimovic får 111 miljoner om året.

En så hög lön att budgetministern Jerome Cahuzac klagat.

”Det är löjligt”

– Som det är nu med transferklimatet för att köpa såna här toppspelare – inte bara genom transfersummor, utan löner och agentavgifter – det börjar bara bli löjligt. När Chelsea köpte Hazard fick agenten sex miljoner pund. När City köpte Nasri var det samma sak.

United var likt Chelsea efter Eden Hazard. Men de kommer att hålla i sina transferslantar.

Precis som i det fallet.

– Det handlar om vad du tycker en spelare är värd. Jag är inte alls avundsjuk på de där avtalen. Vi satte ett värde på Hazard, men det var lägre än vad Lille pratade om. Så om det inte passar oroar vi oss inte för det. Vi tycker vi fick ett bra värde för Kagawa.

ARTIKELN HANDLAR OM