Laddade med Usain Bolts rekordlopp

I dag slåss Sverige om
medalj i laghoppningen

Foto: SCANPIX
Lisen Fredricson.
SPORTBLADET

LONDON. Tre svenska hoppryttarna visade kanonform i lördagens laghoppning - och Lisen Fredricson stod för en bragdinsats.

Nu hoppar de för en ny svensk medalj i dagens lagfinal.

Lisen Fredricson är ryttar-OS stora hjälte.

På fredagen kraschade hon våldsamt över det tredje hindret med sin häst Matrix och fick tillbringa kvällen på sjukhus med svåra smärtor i höger höft och ben.

– Jag hade så ont att jag grät, säger Lisen som fick gå på kryckor.

Hårt tejpad, lindad och fullpumpad med smärtstillande styrde hon ändå in på banan idag för att rida för sitt lag. I den individuella tävlingen är hon borta.

På ren vilja klarade hon alla 13 hinder och 16 språng med bara fyra fel. Matrix hoppade mycket övertygande och ingen som såg Lisen rida kunde ana att det skar som knivar i höften.

Bara ännu värre smärta kan stoppa henne i finalen.

”Ska bättra mig”

Innan henne hade svågern Jens Fredricson haft två nedslag med sin kämpe Lunatic, och var inte nöjd med sin egen ridinsats.

– Imorgon ska jag göra bättre ifrån mig, lovar han.

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann kan näppeligen rida bättre än på lördagen. De presterade var sin klockren runda.

Delad andraplats

De tre bästa resultaten räknas i laghoppning och Sverige slutade därmed på fyra felpoäng som följer med till söndagens final. Saudiarabien leder med ett felpoäng. Storbritannien, Holland och Schweiz har också fyra felpoäng.

Förbundskapten Sylve Söderstrand var överlycklig, men inte förvånad.

– De är så här bra. Men allt kan hända och det fort, säger Söderstrand som är en försiktig general när det gäller medaljstrider.

Lisen Fredricson behandlades av teamets fysioterapeft hela lördagkvällen. Resten av laget laddade med att se Usain Bolt springa 100 meter.

SVERIGE ÄR MED I GULDSTRIDEN

Sverige hoppar om medaljerna i dagens avgörande omgång i nationshoppningen sedan Rolf-Göran Bengtsson ridit Casall felfritt. Saudiarabien leder medan kvartetten Sverige, Storbritannien, Schweiz och Holland delar andraplatsen.