... och han är nummer 1

”En tränares dröm”

SPORTBLADET

Yaya Touré

Född: 1983-05-13.

Manchester City. ,mf,

Matcher/mål: 67/12.

Ligatitlar: 1.

Kommentar: Om ni undrar vad det är som låter? Ljudet av tusentals huvuden som skakar. Yaya... Touré? 191 centimeter gänglig ivorian?

29-åringen är varken någon akrobatisk tekniker eller distinkt mordmaskin framför motståndarnas mål och såna här listor toppas inte sällan av den vackre mittfältsdirigenten med smör i skorna eller den distinkte anfallaren med kniv.

Yaya Toure älgar när han springer och ser ut som ett containerfartyg när han ska vända, han rör sig kanske inte som en panter. Det kanske är därför han underskattad, för han älgar med klass och vänder med precision.

I en City-elva sprängfylld av kvalitetsfrossande spetsspelare är det Yaya Toure som håller huvudet kallt och ser till att andra slipper bära bälte genom att nästan alltid vara bäst.

Mittfältaren är tvåvägsspelarnas tvåvägsspelare och en tränares dröm. Han kan binda ihop ett försvar med ett mittfält och balansera ett lag med perfekt tyngd och precision. Han kan vara länken mellan mittfält och anfall och styra offensiven med snabbt driv, majestätisk närvaro och total kontroll.

Och, och det är nästan viktigast av allt, så är han en vinnare.

När klubben måste bryta mark och är det han som först sänker Man United i semin och sedan skjuter hem FA Cup-titeln i finalen mot Stoke, och när säsongen står och väger är det han som skjuter Newcastle i sank och tidigt målar titeln blå med två mål och fantastisk karaktär.

Yaya Toure är kanske inte den vassate avslutaren, den mest tajmade bollvinnaren, den precisaste passaren, (även om han av de allra bästa passarna). Nej, Yaya Toure kanske inte är bäst i världen på något, men han är nog bland de bästa spelarna i världen på nästan precis allt.