Simon Thern avgjorde – på ’fel’ position: ”Han får kämpa mot sina instinkter”

SPORTBLADET

Malmös vänsterytter ordnade segern.

Men Malmös vänsterytter vill inte vara vänsterytter.

– Man blir isolerad. Jag vill hämta mer boll, säger Simon Thern.

En säker 2–0-seger.

0–1 uppkom ur ingenting. Fem minuter före paus kapade Louay Chanko en instormande Simon Thern. På frisparken fumlade Syrianskas Dinko Felic och Dwayne Miller bak bollen i eget mål.

”Klipper till mot bortre”

0–2 uppkom efter skönspel. Fem minuter efter paus startade Miiko Albornoz ett anfall på högerkanten som ledde till att Simon Thern än en gång fick bollen på sin vänsterkant. Han bröt in och satte bollen i bortre gaveln.

– Det är ett jättefint anfall hela vägen. Jag utmanar Sleyman och klipper till mot bortre. Den sitter bra, säger han.

”Det är bara att köra”

Trots att Simon Thern var bäst på planen spelar han helst inte vänsterytter. Han vantrivs inte, men offrar sig för lagets bästa.

– Jag är en central spelare, det vet Rikard (Norling) om. Man blir isolerad. Jag vill hämta mer boll. Men det är inte mycket att snacka om, bara att köra, säger Thern.

Orden är ingen överraskning för Norling. Tränaren vet att han matchar spelaren ”fel” och hyser stor respekt för att Thern klarar det.

Hamad: Vi tar guld

– Han får kämpa mot sina instinkter, men han är bästa alternativet vi har. Så när han avgör och spelar väldig bra känns det i själen, i tränarsjälen. Han är värd det.

Lagkaptenen Jiloan Hamad berömmer Simon Thern och tror att laget, såsom det nu är komponerat, går obesegrade resten av matcherna:

– Jag har jättesvårt att tro att något annat lag vinner fem raka. Nu vinner vi fem, eller vinner fyra och ett kryss, och tar guld.