”Nu får vi jaga plats i Europa”

SPORTBLADET

AIK har spelat bort sig från guldet, tror tränaren Andreas Alm.

Efter 0–1 mot Gefle måste fokus läggas om.

– Vi får jaga vidare för en Europaplats istället för att vinna alltihop, säger Alm.

Andreas Alm har gett upp tankarna på SM-guld.

Inför matchen talades det om ”Gefle-fällan” och det var precis i den som AIK fastnade. Bortalaget spelade defensivt och organiserat och bjöd inte på någonting.

AIK skapade knappt några chanser alls, och buades ut av fansen.

– En riktig skitmatch, det är alldeles för dåligt av oss helt enkelt, säger Daniel Gustavsson.

”Riktigt, riktigt dåliga”

Niklas Backman är lika kritisk.

– Vi är riktigt, riktigt dåliga. Vi har en målchans på hela matchen, det är inte alls bra. Bollen går för sakta mellan oss och det är precis vad Gefle vill. Då får de mata sina inlägg hela matchen och då är de bra, säger han.

Liksom Alm tror Backman att det SM-guldet rök i och med förlusten.

– Ja, nu är det väl i stort sett omöjligt att nå ifatt dem. Det är väl topp-tre som gäller nu, suckar han.

”Når inte upp”

Efter att hållit tätt i 90 minuter stack Gefle till sist upp och avgjorde matchen. Anfallaren Jakob Orlov nådde högst på ett inlägg från högerbacken Pär Asp och styrde snyggt in bollen i nät.

– Vi lyckas inte stänga ner dem och när de väl får in bollen är det ett bra inlägg. Jag når inte riktigt upp och han dyker in bakom mig, mellan mig och Lorentzson. Det är en bra nick men vi ska kunna förhindra det. Vet vet att de är starka där, säger Backman.

FAKTA

0–1 Jakob Orlov (90).

Varningar, Gefle: Daniel Bernhardsson, Olof Mård, David Fällman.

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 10 776.

AIK (4–4–2): Ivan Turina – Martin Lorentzson, Niklas Backman, Daniel Majstorovic, Nils–Eric Johansson – Daniel Gustavsson (Kwame Karikari 77), Helgi Danielsson (Robin Quaison 61), Celso Borges, Martin Kayongo–Mutumba – Viktor Lundberg (Henok Goitom 61), Mohamed Bangura.

Gefle (4–4–2): Mattias Hugosson – Pär Asp, David Fällman, Olof Mård, Jens Portin – Daniel Bernhardsson, Marcus Hansson (Eric Larsson 90), Alexander Faltsetas (Jonathan Hellström 76), Jonas Lantto – Mikael Dahlberg, Jakob Orlov.