Mourinho: Borde vara förbjudet att säga vem som är världens bäste

Ronaldo mot Messi – så slutade stjärnfajten

SPORTBLADET

BARCELONA. Världens två bästa ställde sig öga mot öga och frustade igång ett Clásico som kom att bära deras namn.

Cristiano Ronaldo och Leo Messi gav ­sina lag delad poäng i en fantastisk upp­görelse på Camp Nou.

– Det borde vara förbjudet att diskutera vem av dem som är bäst, säger José ­Mourinho efter 2–2-matchen.

Mou.

I 90 minuter efter att domaren Carlos Delgado Ferreiro hade blåst igång el Clásico på Camp Nou hade han haft en av de senare årens bästa fotbollsmatcher att döma.

Mötet mellan Barcelona, åtta poäng framför i tabellen, och Real Madrid, med kniven mot strupen hade allt, men det hade framför allt två huvudrollsinnehavare.

Cristiano Ronaldo inledde målskyttet med dryga 20 minuter spelade och hyschade ­karaktäristiskt mot publiken på Camp Nou.

Fortsatt åtta poäng före

Men deras egen guldklimp Leo Messi skulle bara tio minuter senare presentera sig med kvitteringsmålet och i mitten på andra halvlek ge Barcelona ledningen med en fantastisk frispark som dök över Real Madrids mur i mål.

Cristiano Ronaldo väntade i fem minuter innan han rullade in 2–2 på en fin pass från Mesut Özil.

Resultatet stod sig matchen ut, i en uppgörelse utan formella segrare men med två självlysande profiler på planen.

– Det borde vara förbjudet att prata om världens bästa spelare. De här två är helt egna, de är fantastiska, och de spelar i världens bästa liga. Men, det är klart att ”min” var den som vann ligan förra säsongen, säger Real Madrids tränare José Mourinho med anledning av den förestående utdelningen av den internationella guldbollen, Ballon d’Or.

Resultatet innebar att hans lag fortsatt är hela åtta poäng efter Barcelona i tabelltäten.

– Det var en fantastisk match. Det finns saker som kan bli bättre både med Real Madrid och med José Mourinho, men jag nöjer mig med att säga att det var en riktigt bra match, spelare och tränare njöt av den, säger Mourinho.

”Får aldrig se en som Leo igen”

Leo Messi var själv ganska nöjd med resultatet.

– Vi hade velat vinna så klart, men vi hade lika väl kunnat gå härifrån med ett avstånd på bara fem poäng till Real Madrid. Det är fortfarande mycket kvar av ligan, säger Leo Messi till Canal Plus efter matchen.

Hans tränare Tito Vilano hade inte svårt att hitta lovord för sin nummer tio.

– Ronaldo och Messi är två riktigt bra spelare som råkar vara aktiva samtidigt. Leo är yngre visst, men hade han inte spelat samtidigt hade Ronaldo haft ett större erkännande. Vi får aldrig se en spelare som Leo igen, säger Tito Vilanova.